De voordelen van terrastegels in groot formaat

Terrastegels in groot formaat bieden verschillende voordelen: ze zijn strak van uitzicht, doen je terras groter lijken en maken het onderhoudsvriendelijker doordat er veel minder voegen zijn. Grote tegels zijn beschikbaar in natuursteen en beton, maar ook het aanbod aan keramische tegels in grote formaten stijgt. 

De voordelen van terrastegels in groot formaat!Minder onderhoud

Hoe groter de tegels, hoe kleiner het aandeel voegen. En dat maakt een aanzienlijk verschil. Vaak zijn de voegen het meest gevoelig aan vuil en aan barsten. Dankzij het gebruik van grote tegels zal je minder tijd spenderen aan het verwijderen van mos en onkruid.

Moderne look

Steeds meer mensen kiezen voor grote tegels. En dat is ook logisch. Grote tegels zorgen immers voor een strak uitzicht. Doordat de tegels groot zijn, gaat er minder aandacht naar de voegen en komt het design van de tegels volledig tot zijn recht. Grote betontegels van 1 meter op 1 meter passen het best bij een woning in moderne stijl. Maar grote natuursteentegels of keramische tegels met het uitzicht van natuursteen kunnen net een extra bijzonder karakter aan je huis en tuin geven. Het unieke karakter van natuursteen wordt door het grote formaat in de verf gezet, terwijl de tegels perfect aansluiten bij je hedendaagse project.

Aanbod

Keramische tegels zijn standaard beschikbaar in het formaat 60x60x2 cm. Sommige tegels bestaan ook in 80x80x2 cm, wat meteen een veel grotere indruk geeft. Beton- en natuursteentegels zijn beschikbaar in alle formaten, tot en met 100x100x2 cm. Hieronder stellen we een aantal tegels in groot formaat voor. We lijsten de tegels op van strak tot rustiek.

  • Haus Smooth betontegels hebben het modernste uitzicht. De replicastenen Haus Smooth zijn gemaakt uit gegoten beton. Dit soort beton is dicht van structuur, waardoor de tegels een mooi glad uitzicht hebben. Ze zijn verkrijgbaar in onder andere de kleur Basalt, een donkergrijze, bijna zwarte kleur. Replicastenen behouden beter hun kleur dan tegels van het gekende geperste beton.
  • De keramische tegels Cimenti zijn ideaal als je houdt van het uitzicht van beton, maar de voordelen van keramische tegels wilt. Keramische tegels zijn met het juiste schoonmaakproduct steeds weer als nieuw te krijgen.
  • Arya Bazalto is een imitatie van basalt in keramiek. De structuur van basalt is minimalistisch. Daardoor integreert de tegel zich ook in een modern project.
  • Torvale is een kwalitatieve kalksteen uit India. De tegels hebben een natuurruw oppervlak, maar rechte, gezaagde kanten.
  • Dark Cloud is een graniettegel. Graniet is een zeer harde en duurzame steensoort. De kleur is uniform maar natuurlijk gespikkeld, in verschillende tinten grijs.
  • Vietnamees blauw is een tijdloze keuze voor je terras. De kleur van Vietnamese hardsteen is uitgesproken blauw. Elke steen is verschillend, zodat het totaalproject heel natuurlijk, uniek en karaktervol wordt.
  • Ardena is een keramische tegel met het uitzicht van Belgische blauwe hardsteen. De zachte fossieltekening is een minutieuze imitatie van echte natuursteen. De keramische tegels Ardena Rustica hebben verouderde kanten. Deze kanten komen het best tot hun recht in het grote formaat waarbij er lange voegen worden gevormd.
  • Rustico is een prachtige afwerking van blauwe steen. Het oppervlak is eerst verzoet, waardoor de blauwe kleur verdiept. Daarna worden de terrastegels verouderd, waardoor ze een mooie rustieke uitstraling krijgen.
  • De keramische tegels Marble hebben de weelderige uitstraling van echt marmer. De warm grijze tegels komen heel mooi tot uiting in buitenlicht. Een pakket bevat zeer verschillende tegels met elk een heel rijk design met de karakteristieke donkere en lichte aders. Hierdoor bieden de keramische tegels dezelfde unieke variatie van natuursteen.

 

In samenwerking met Marshalls

Meer nieuws van Marshalls

Gespot: duurzame bestratingen voor je tuin, terras of oprit

Op zoek naar tegels of klinkers voor je oprit, terras of tuin?

Hoe zelf je oprit aanleggen?

De aanleg van een oprit is een dure zaak. Door dit zelf te doen, bespaar je heel wat geld.

Hoe plaats je een terras in keramische tegels?

Keramische terrastegels zijn heel erg in opmars.

Welke zwembadboorden kies je het best?

Leg je een zwembad of vijver aan in je tuin? Dan wil je natuurlijk dat dit mooi afgewerkt is.

GRATIS Nieuwsbrief