Kleiklinkers, in mooi geheel met uw gevel

Gepubliceerd op 15 Oktober 2015
Retro noastalie onbezand
Retro noastalie onbezand
Kleiklinkers in harmonie met de gevel
Kleiklinkers in harmonie met de gevel
Trappen in kleiklinkers
Trappen in kleiklinkers
Oud hollands - oud rotterdam
Oud hollands - oud rotterdam

Terrassen, tuinpaadjes, opritten en andere verhardingen worden vaak aangelegd met kleiklinkers. Niet zo verwonderlijk als je weet dat deze keramische klinkers gemaakt zijn van klei, die gedroogd en vervolgens gebakken wordt op zeer hoge temperaturen. Dankzij hun oersterke basis gaan kleiklinkers prat op heel wat positieve eigenschappen.

Een landelijke en een moderne touch

Kleiklinkers zijn uitermate veelzijdig. Je vindt de klinkers in heel wat verschillende formaten en kleuren zodat je ze perfect kunt afstemmen op de gevelstenen van je huis. Je hebt de keuze uit diverse afwerkingen waardoor kleiklinkers bij elk type van woning passen en zowel voor een landelijke als voor een moderne touch kunnen zorgen. Ook goed om weten is dat je kleiklinkers in allerlei mogelijke patronen kunt leggen. Laat je dus van je meest creatieve kant zien.

Onderhoudsvriendelijk en kleurvast

Op zoek naar nog meer voordelen? Kleiklinkers hebben een geringe porositeit. Dit houdt in dat er amper vorming van algen en mos op de klinkers voorkomt en dat ze heel vorstbestendig zijn. Na een barre en ijskoude winter zien de klinkers er nog altijd even mooi uit. Kleiklinkers blinken ook uit in kleurvastheid. Kleiklinkers worden al eeuwenlang gebruikt voor de meest uiteenlopende verhardingen. Ze hebben hun kwaliteit doorheen de jaren ruimschoots bewezen.