Terrastegel kiezen? Een makkelijke keuze met deze drie tips

Gepubliceerd op 17 May 2021

Je terras aanleggen, er kruipt wat meer tijd in dan tegels kiezen en plaatsen. Een goede voorbereiding voorkomt namelijk onaangename verrassingen. Uitschuiven door gladheid, tegels die de winter niet overleven of permanente vlekken: daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ontdek alle ins & outs over terrastegels om jouw keuze te vergemakkelijken en ga voor een tegel die in jouw woonbeleving past. Klaar om met een gerust hart van je terras te genieten.

Stap 1: Het juiste materiaal

Keramiek of natuursteen? Wat zijn de verschillen? En hoe zit het met weerbestendigheid? Zorg dat je een tegel kiest met de juiste materiaalkeuze. Omdat elke tegel andere eigenschappen heeft, is het belangrijk om te weten waar jij het meeste belang aan hecht. Waarschijnlijk wil je zoals iedereen een terras dat lang meegaat en een tegel die dus weerbestendig is. Heb je een zwak voor de charmante look van natuursteen? Natuursteen is door zijn hardheid uiterst weerbestendig.

Toch meer geïnteresseerd in keramiek? Impermo ontwikkelt keramische tegels die 2 cm dik zijn: een absolute must om je terras winterproof te maken. Dit zorgt er namelijk voor dat ze niet barsten onder invloed van onze gure Belgische winters. Ook over gladheid hoef je je geen zorgen te maken, gezien alle keramische terrastegels bedekt zijn met een antisliplaag.

Stap 2: Wat met het onderhoud?

Ben je op zoek naar een terrasvloer die weinig onderhoud vergt? Tegels van keramiek zijn weinig poreus waardoor vlekken niet snel doordringen in het materiaal. Je kunt ze dus makkelijker schoonmaken dan bijvoorbeeld natuursteen. Ook woekerend mos en andere groene afzettingen dringen niet door in een keramische tegel. Een korte schoonmaak met Tilestone Krachtige Reiniger en je bent helemaal klaar om van de lente te genieten. Natuursteen heeft meer onderhoud nodig, maar de kracht van dit materiaal zit in de natuurlijke look, waardoor vlekken minder opvallen. Naarmate natuursteen dus veroudert en met het huis meegroeit, zullen er meer sporen van slijtage te zien zijn. Voor veel liefhebbers draagt dit bij aan de authentieke uitstraling van natuursteen.

Stap 3: De perfecte terraslook

Voor het creëren van een uniform ruimtegevoel kun je ervoor kiezen om tegels door te laten lopen naar binnen. Terrastegels moeten aan andere voorwaarden voldoen dan tegels voor binnen. Toch matchen? Impermo biedt de oplossing: keramische tegels met een binnen- en buitenvariant! Om het ruimtegevoel meer te accentueren is er zo de terrastegel met houtlook, die bijna niet te onderscheiden is van echt hout. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alle materialen hebben unieke eigenschappen en creëren een andere look.

Heb jij makkelijk je keuze kunnen maken? Of twijfel je nog? Laat je inspireren het tuinmagazine en vraag gerust raad aan een expert in een toonzaal bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan