Ontdek de nieuwste zomertrends voor je tuin

Gepubliceerd op 17 May 2021

De zomer staat voor de deur. Kijk je er ook naar uit om wekenlang te genieten van koude cocktails en warme temperaturen? Om in zomermodus te komen, hoef je niet per se het vliegtuig te nemen. Tover je eigen tuin om tot een waar vakantieparadijs.

Betonlook als basis

Waar kom je meer tot jezelf dan in de gezelligheid van je eigen tuin? Je creëert rust door eenheid en door het gebruik van strakke lijnen. In zo’n gestroomlijnde, vaak minimalistische interieurs, vind je veelal een betonlook als Tilestone Village Cement terug als basis. Deze keramische terrastegel van 2 cm dik bezit de look van een mat zacht gewolkte betonvloer. Dit design, gecreëerd door Italiaanse designers, bevat een ongelooflijk detail. Door deze karakteristieken en zijn grootformaat van 90x90 cm voelt hij zich helemaal thuis in een strakke, moderne woonstijl.

Een harmonieus geheel

Maar het warme weer verleidt je misschien ook om een zwembad te plaatsen? Dan wil je natuurlijk dat dit perfect afgewerkt wordt. Met onze keramische zwembadboorden en bijhorende terrastegels van 2 cm dik integreert je zwembad zich volledig in je tuinlandschap. Een zwembadrand in hetzelfde materiaal en met dezelfde uitstraling als de omringende terrastegel creëert één harmonieus geheel, waardoor verschillende ruimtes zo in elkaar overvloeien. De rand van de boordsteen, ook de neus genoemd, bepaalt in grote mate de uitstraling van je zwembad. Voor een strakke toevoeging in een modern tuinontwerp, kies je voor de zwembadboord waarbij de rand in verstek gezagen werd met een neus van 5 cm hoog, zoals bij Tilestone Ribeiro Calcita en Tilestone CerBlue Grey.

Impermo heeft ook de ideale manier gevonden om interieur en exterieur met elkaar te verbinden. Ze ontwikkelden een assortiment met binnen-buitentegels die in twee varianten bestaan: één voor binnen en één voor buiten.

Natuurlijke materialen in je interieur

Ben je meer fan van ronde vormen en loungemeubels met zachte kussens? Niet enkel in de landelijke tuinontwerpen, maar ook in de boho woonstijl komen ze veelvuldig terug. Ook natuurlijke materialen, zoals rotan, bamboe en hout worden hier vaak gebruikt. Hout oogt niet alleen zacht en warm, maar is ook de perfecte aanvulling bij al het groen in de tuin. Bovendien blendt het zich makkelijk met andere materialen, kleuren en verschillende woonstijlen. De laatste jaren zie je steeds vaker keramisch parket op het terras liggen. Het aanbod wordt dan ook steeds uitgebreider met verschillende formaten. Tilestone Muntaner Oak bevat de looks van hout in het standaard tegelformaat van 60x60 cm met een dikte van 2 cm waardoor hij perfect geschikt is voor je terras.

Een onderhoudsvriendelijk terras

And last but not least, willen we vooral genieten in onze tuin. Schoonmaken en het terras schrobben hoort daar niet bij. Gelukkig zit je dan altijd goed bij keramische terrastegels. Een tegel van keramiek is weinig poreus waardoor vlekken niet snel doordringen in het materiaal. Een korte schoonmaak met Tilestone Krachtige Reiniger en je bent helemaal klaar om een zomer lang te genieten.

Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw interieur en exterieur? Doe inspiratie op in de catalogus of in het tuinmagazine. En vraag raad aan een expert in een toonzaal bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan