Lenteschoonmaak voor je terras!

Gepubliceerd op 07 March 2017

De eerste zonnestralen schijnen binnen en het begint te kriebelen… tijd voor de grote lenteschoonmaak! Vooral je terras heeft het misschien zwaar te pakken en vertoont sporen van een natte, sombere winter. Groenaanslag, vuile voegen, doffe kleur,…  we geven hier alvast enkele tips om je terras terug op en top te maken. Helemaal klaar om te genieten!

Heb je een keramische terrastegel dan zal de winter weinig of geen sporen nagelaten hebben. Keramische tegels nemen immers geen vuil op en houden ook bijna nooit groenaanslag vast. Zijn je voegen wat vuil geworden dan volstaat het gebruik van een voegenreiniger. Let op met hogedrukreinigers. Zij maken vaak de voegen meer poreus zodat ze sneller vuil gaan vasthouden. Voor het proper maken van een keramische tegel gebruik je de Tilestone onderhoudsreiniger voor keramische tegels, even dweilen of schrobben met een schuurborstel volstaat.

Heb je een terras met natuursteen dan is de Tilestone Vuilverwijderaar een super middel. Dit product breng je aangelengd met water aan op je natuursteen. Na enkele minuutjes wachten kan je met je schrobborstel heel makkelijk alle vuil verwijderen.

Wil je je blauwe hardsteen (Belgische, Vietnamese, Chinese of Turkse)  er weer echt fris laten uitzien, kan je een 50%-oplossing met bleekwater op de steen laten inwerken. Schrob het oppervlak met een borstel en spoel het na met zuiver water. Bij vochtig weer kun je het oppervlak in blauwe hardsteen ook met waspoeder bestrooien, borstelen, laten inwerken, opnieuw borstelen en ten slotte naspoelen met zuiver water.

Heb je een terras in graniet zoals de G654 of de Peperino dan volstaat een stevige schrobbeurt om alle aanslag weer te verwijderen.

Je leisteen (Blackslate, Black Mustang, Black Berry, Motauk,…) kan je na het reinigen nog eens behandelen met een leisteenolie. Zo wordt deze natuursteen nog eens extra gevoed en kan hij voor de eerst volgende maanden weer heel wat aan.

Nu nog je stoelen en wat planten op je terras plaatsen en je anti-stress-plek ziet er weer prima uit voor een hopelijk zachte lente en een top-zomer!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan