Laat je terras opnieuw stralen met deze tips voor de lenteschoonmaak

Gepubliceerd op 17 May 2021

Zijn jij en je terras helemaal klaar voor de eerste zonnestralen? Of krijgt je terras nog een grondige lenteschoonmaak? Dat is een werkje waar je niet echt naar uitkijkt, maar met deze tips en producten maak je je terras in 1-2-3 weer BBQ-proof.

Keramische terrastegels: ook vlekkeloos na de winter

Een keramische terrastegel is zo goed als winterweer-proof. Het gevolg: ook na een gure winter ziet je terras er nog altijd even fris uit. Keramische tegels nemen namelijk geen vuil op en van groenaanslag heb je ook weinig last. Heb je toch last van groenaanslag of een hardnekkige vlek, dan is Lithofin Actiefreiniger een goede optie. Dit product breng je onverdund aan. Even met een schrobborstel verdelen over het terras en – afhankelijk van de graad van vervuiling – tot maximum 10 uur laten inwerken (raadpleeg steeds de technische productfiche). Daarna met water en schrobborstel afschrobben en -spoelen.

Supertip

Een hogedrukreiniger gebruiken? Dat is meestal geen goed idee. Het maakt de voegen poreus en zorgt ervoor dat vuil zich sneller vastzet.

Blauwe hardsteen terrastegels: eenvoudig opnieuw stralend  

Blauwe steen weer laten stralen voor de warme lentedagen? Daarvoor heb je niet veel nodig. Lithofin Buitenhuisreiniger is een reinigingsproduct speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van natuursteen terrastegels. Voor zowel blauwe steen, graniet en leisteen is dit product tijdens de lenteschoonmaak jouw redder in nood.

Granieten terrastegels: snel spik en span

Graniet is het ideale materiaal voor je terras. Het oogt mooi, het is “buiten”gewoon natuurlijk en makkelijk in onderhoud. De lenteschoonmaak doen voor een natuurstenen terras? Lithofin Buitenhuisreiniger is jouw partner in crime. Gewoon aanlengen met water en even laten intrekken op je natuursteen. Het enige wat je nog moet doen is schrobben met een schrobborstel en je terras is helemaal klaar voor de lente.

Tip voor je nieuw terras

Verwelkom jij de lente dit jaar met een kersvers natuurstenen terras? Ten vroegste 5 dagen na het voegen, verwijder je eventuele cementsluier met Tilestone Vuilverwijderaar. Zo maak je meteen ook komaf met eventueel bouwvuil!

Begin maar al met het plannen van je volgende BBQ nadat je deze tips toepaste. Ontdek alles voor je terras, laat je inspireren door het tuinmagazine en/of vraag raad in een toonzaal bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan