Verfraai je tuin of oprit met siergrind of grasdallen

Gepubliceerd op

Zeg niet zomaar steentjes tegen siergrind. De typische blauwe kiezel en dolomiet zijn lang niet meer de enige opties. Mooi als accent in de tuin of als waterdoorlatende verharding, siergrind is verrassend veelzijdig. Tijd om kennis te maken!

Mooi tuinaccent

Een mooie tuin heeft een ziel. Contrasten in beplanting, vormen en materialen maken je persoonlijke oase van rust boeiend. Geef toe, de typische rechthoekige grasmat met coniferenhagen aan de zijkanten laat weinig aan de verbeelding over. Wil je je tuin verfraaien, accenten leggen of gebieden afbakenen? Dan is siergrind dankbaar materiaal. Bovendien moet je minder grasmaaien. Leuk toch? Ontdek er meer over.

Waterdoorlatende verharding

Ook voor je oprit of tuinpaadjes is siergrind een goed idee. Het is een goed alternatief voor klinkers of kasseien. Kiezelsteentjes zorgen voor een verharding én infiltreren regenwater in de grond. Het is goedkoper dan klinkers en je hoeft niet te werken met complexe afvoersystemen. Wil je meer groen? Dan zijn grasdallen een goede keuze. Die zijn ook handig als je een parkeerplaats wil maken in je gazon. Je geniet van de look van een grasvlakte zonder het te beschadigen. Kom meer te weten over grasdallen en siergrind

Stabiele laag

Maar wat met de sporen die ontstaan door het op- en afrijden en wegspringende steentjes? Hoe voorkom je dat je wagen in de steentjes wegzakt? Daarvoor bestaan er kunststof platen of netten met honingraatstructuur. Ze houden je kiezelsteentjes samen en zorgen voor een stabiele laag. Er ontstaan geen kuilen of verzakkingen en je kan er gemakkelijk over fietsen en wandelen, ook met hakken. Vraag naar het juiste type grindstabilisatie voor jouw project in je verdeelpunt voor bouwmaterialen.

Beperk onkruid

Sommige grindmatten hebben onderaan een geotextiel. Dit textiel wordt vooraf thermisch verlijmd en zorgt voor extra stevigheid. Bovendien houdt het onkruid tegen, maar laat het wel water door. Opgelet, niet alle grindnetten hebben geotextiel. Wil je ermee aan de slag? Ontdek hoe je de honingraten plaatst.

Wil je siergrind of grasdallen aanleggen voor je oprit of tuin? Vraag advies aan je expert in bouwmaterialen of neem contact op.