Tuintrends 2023: ga voor een evenwichtige tuin met groene en verharde zones

Gepubliceerd op
Grasslines Big Classic - Ebema_Stone&Style Eco Solutions
Grasslines Big Classic - Ebema_Stone&Style Eco Solutions
Ebema_Stone&Style Eco Solutions
Ebema_Stone&Style Eco Solutions
Ebema_Stone&Style Eurodal
Ebema_Stone&Style Eurodal
Seamstone - Greenstone
Seamstone - Greenstone
Smooth Beam als plantenbak
Smooth Beam als plantenbak
Zwevende trap met Megategel Smooth en palissade in carbon
Zwevende trap met Megategel Smooth en palissade in carbon

Tuineigenaars kiezen steeds meer voor een klimaatvriendelijke tuin. Dit betekent: meer groen en biodiversiteit, een beter waterbeheer, slimmer verharden, ... Is jouw tuin al future-proof? Ontdek welke elegante betonoplossingen zorgen voor een geslaagd resultaat.

Slimmer verharden met Eco solutions

De klimaatverandering is een feit. Afwisselende periodes van droogte en hevige regenval zetten onze tuinen onder druk. Minder, maar slimmer verharden is dus de boodschap. Het klinkt als een paradox, maar betonnen verhardingen kunnen een oplossing bieden om je tuin klimaatvriendelijk te maken.

Beton wordt steeds duurzamer, in productie en hergebruik. Bovendien bestaan er oplossingen, waarbij overtollig (regen)water vlot in de ondergrond kan infiltreren. Zo loodsen waterpasserende klinkers het water vlot naar de ondergrond via hun brede voegen. En hebben waterdoorlatende klinkers en tegels een open poreuze betonstructuur die het water doorlaat. Ontdek meer over Eco solutions.

Zie het groots met het XL-gamma

Het oog wil natuurlijk ook wat. Droom je van een tuin met de nodige grandeur? Ga dan voor extragrote tegels. Een imposant terras, magistrale trappen of een strak tuinpad, met betonnen grootformaattegels creëer je een mooi, naadloos geheel. Het XL-gamma bestaat uit Eurodal Residential vloerplaten en Smooth-tegels in grootformaat, en zijn minstens 1 meter lang en 10 centimeter dik.

Eurodal Residential vloerplaten

Wil je een strak interieur doortrekken naar je terras of tuin? Met deze robuuste betonnen kanjers creëer je grootse trappen, een breed tuinpad of een strakke zwembadboord. Wil je ook graag een stijlvolle parkeerplek of inrit met deze vloerplaten creëren? Geen probleem. Dankzij hun grote draagkracht is dit perfect mogelijk is. Ontdek het nieuwe gamma Eurodal Residential vloerplaten. Gebruik de keuzehulp om jouw ideale vloerplaten te vinden.

Smooth tegels in grootformaat

In de XL-collectie vind je ook de Smooth grootformaattegels terug. Deze zijn gemaakt uit gepolijst en gecoat beton. Fluweelzacht voor een strakke look en een aangenaam gevoel onder je blote voeten. Een terras, trap of wandelstrook, er is heel wat mogelijk. Ontdek het gamma grootformaattegels in Smooth beton. Naast de XL-tegels zijn er ook heel wat andere producten in het Smooth beton verkrijgbaar.

Benut je tuin volledig met Smooth Objects

De buitenruimtes zijn, net als de hedendaagse woningen, meer en meer compact. Wil je je binnen- en buitenruimte optimaal benutten, dan telt elke centimeter. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels in Smooth beton. Die kun je het hele jaar door laten buiten - hoef je dus niet te stockeren - en kunnen tegen een stootje. Bovendien zijn ze op maat verkrijgbaar.

Tuin op niveau

Wil je meer dynamiek creëren of hoogteverschillen op een creatieve manier opvangen? Zet trappen en muurelementen in. Die zijn niet alleen praktisch, maar zijn dienen tegelijkertijd ook als heuse blikvanger. Wat dacht je van zwevende trap gemaakt uit Smooth grootformaat tegels?

Stijlvol kleurgebruik voor rust en eenheid

Je hebt keuze uit heel veel verschillende betonoplossingen. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je graag rust en eenheid creëren? Stem dan je materialen- en kleurenkeuzes perfect op elkaar af. Ga je voor neutrale tinten of net voor gedurfd? Aan jou de keuze. Hulp nodig? Laat je dan adviseren.

Reken op een professional

Wil je zeker zijn van een geslaagd resultaat? Laat je tuindromen realiseren door een specialist. Reken op de hulp van een tuinarchitect voor het creëren van een harmonieus totaalplaatje en op een erkend plaatser voor een perfecte uitvoering. Vind een specialist in je buurt.

Laat je inspireren tijdens de Open Expo Dagen

Wil je je tuin een make-over geven? Ontdek hoe beton een esthetische en functionele oplossing kan bieden. Ga het in het echt ontdekken, bezoek de twee expotuinen van Ebema_Stone&Style tijdens de Open Expo Dagen. Ontdek meer over het programma.

Droom je van een evenwichtige, ecologische tuin met doordachte betonnen verharding? Doe hier  tuininspiratie op en download de gratis infobrochures van Ebema_Stone&Style. Tip: laat het ontwerp en de plaatsing over aan een specialist voor een geslaagd resultaat. Vind een erkend tuinprofessional in je buurt.