RoND

Tuintrend: geef meer schwung aan je buitenruimte met organische lijnen en creatieve vormen in beton

14/03/2024

Wil je graag een tuin met een unieke uitstraling? Dan kijk je best verder dan de typische rechthoekige grasvlakte. En waar kan je beter je inspiratie uithalen dan in de natuur zelf? Boeiende organische vormen, verschillende dimensies en kleuren geven je tuin meer pit. Benieuwd hoe je een spannend tuinontwerp tot leven brengt? Tip: de nieuwe stijlvolle betonoplossingen van het RoND-gamma krijgen een glansrol. Ontdek er hier meer over. 

Een boeiende tuin met prefabbeton

Dé trend van het moment is het gebruik van organische lijnen, ronde en creatieve vormen. Ronde tuinborders en gebogen paden staan in de kijker. Hiermee ga je voor meer dynamiek in je tuin. Dit kun je perfect creëren met prefabbeton, dat door de lijnvorming een zachtere uitstraling krijgt. Bovendien kun je perfect inspelen op de nood aan een beter ecologisch waterbeheer doormiddel van creatieve waterpasserende oplossingen. Benieuwd hoe je een hedendaagse tuin creëert met beton? Ontdek meer tuintrends van 2024.

Nieuw: ronde vloerplaten 

Het RoND-gamma geven je heel wat mogelijkheden om je tuin creatief in te vullen met organische vormen. Zo zijn ze ideaal om een speels tuinpad of een gezellige zithoek te creëren. En zijn ze helemaal in harmonie met de beplanting. Bovendien kunnen deze ronde vloerplaten ook gebruikt worden om een oprit of een parkeervak te creëren. Een praktische én esthetische oplossing in één.

Het RoND-gamma is verkrijgbaar in twee kleuren: Griza of Blue Velvet gezuurd. Alle RoND-objecten vanaf 32 cm dik zijn standaard verkrijgbaar in de kleur Blue Velvet en met een gezuurde afwerking. Andere kleuren en afwerkingen zijn mogelijk op aanvraag. De platen in 19 mogelijke vormen bestaan in vier verschillende diktes: 16, 32, 48 en 64 centimeter. Zo vind je altijd iets naar jouw smaak.

Perfecte match met XL-gamma

RoND is perfect te combineren met de rechthoekige- en vierkante Eurodal Residential vloerplaten of de Smooth grootformaten uit het XL-gamma. Samen vormen ze een spannend en harmonieus geheel. Gebruik de RoND vloerplaten met de RoND Connect-elementen en hoekstukken om bijvoorbeeld een naadloze overgang te creëren naar de Eurodal vloerplaten. Of combineer met de Eurodal boomplaten die verkrijgbaar zijn in 3 afmetingen en waarin een rond plantgat voorzien is.

Speels waterbeheer

Het RoND-gamma sluit ook goed aan bij het Eco solutions gamma. Deze producten bieden een esthetische oplossing om water in de grond te infiltreren via waterpasserende tegels en klinkers met brede voegen. Iets wat zeker belangrijk is voor de toekomst. Samen zorgen ze voor een speels, creatief geheel. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de ronde of golvende waterpasserende tegels uit het Aviena gamma. Ontdek meer creatieve waterpasserende tegels en experimenteer naar hartenlust met verschillende diameters en voegafmetingen.

Lees meer over waterinfiltratie met Eco solutions.

Kijktip: RoND in Design Secrets

In het VTM-programma Design Secrets bezocht tuinarchitect Ken Verelst de Expo Eco en XL in Grobbendonk en vond er in de organische betonelementen van het nieuwe RoND-gamma de perfecte match voor zijn stijlvol tuinontwerp. Ook de waterdoorlatende en -passerende verharding Eco Solutions passen binnen een spannende tuinesthetiek. Heb je het programma gemist? Ontdek er hier meer over.

Doe meer stijlvolle tuinideeën op

Nood aan ‘Outspiration’ oftewel inspiratie voor buiten? Kom de echte sfeer opsnuiven en de producten zien en voelen in de inspiratietuinen van Ebema_Stone&Style, boek alvast je afspraak of breng een bezoek tijdens de Open Expo Dagen. De Ebema accountmanagers geven je graag advies op maat van  jouw project.

Wil je stijlvolle betonoplossingen harmonieus integreren in je tuin? Dompel je alvast onder in een heleboel frisse ideeën, download de gratis inspiratiebrochures. Vind stijlvolle prefab betonproducten voor jouw project via een verdeler, plaatser of architect in je buurt. Ontdek alle diensten van Ebema_Stone&Style. 

RoND RoND ronde Aviena tegels
In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.