Trends in terrasaanleg: ontwerp met betonnen verhardingen een totaalconcept voor je tuin

09/06/2022

Droom je van een tuin met klasse, die helemaal past bij het buitenleven van vandaag en in de toekomst? Creëer een samenhangend geheel met prefabbeton. Ideaal voor de verharding van je inrit en terras maar ook voor andere toepassingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek enkele trends in betonnen verhardingen.

Beton met klasse: voor een tuingevoel dat blijft

Wil je je tuin, inrit of terras stijlvol verharden? Dan is prefabbeton een prima keuze. Bovendien heb je oneindig veel mogelijkheden om verschillende stijlen, texturen, kleuren en legpatronen te combineren en zo de tuin van je dromen te realiseren. Laat de producten op elkaar aansluiten en ga voor een totaalconcept. Zo creëer je een tuin waar je kunt blijven genieten, nu en in de toekomst. Fan van harmonie of eerder van variatie? Ontdek tips om beton stijlvol in je tuin te integreren.

Strak en harmonieus

Megategels: ruimtelijkheid, openheid en rust

Megategels, grote betonnen tegels dus, zijn ideaal om ruimte, openheid en rust te creëren. Ze zijn zowel esthetisch als functioneel en bestaan in allerlei toepassingen: voor je zwembadranden, voor je (zwevende) trappen, of als strips voor je garagepoort, … zie het groots! Verken het XL-gamma.

Eén oppervlaktestructuur

Wil je verschillende toepassingen zoals betonnen tegels, klinkers, trappen, boordstenen, palissades, muurelementen, … harmonieus verenigen? Kies dan voor één bepaalde oppervlaktestructuur. Zo trek je één en dezelfde look door naar al je buitenruimtes en creëer je visuele rust. Ga je bijvoorbeeld voor het ruwe van Rockstone, het strakke van Carreau of het streelzachte karakter van het Smooth-gamma? In het Smooth-gamma heb je trouwens niet alleen keuze uit bestrating maar ook uit een groot aanbod bijpassend tuinmeubilair.

Harmonische kleuren

Ook in kleuren heb je keuze te over. Kies uit tientallen tinten. Gebruik bijvoorbeeld één specifieke kleur als leidraad of combineer enkele kleuren die dicht bij elkaar aanleunen om zo een harmonieus geheel te creëren. Ontdek de verschillende kleuren en bijhorende producten in de kleurenzoeker.

Rustige legmotieven

Het formaat, de oppervlaktestructuur en de kleur van je betonproduct bepaalt grotendeels het uitzicht van je tuinpad, terras of inrit. Maar ook het legpatroon van je stenen is belangrijk. Kies voor rustige, vaste patronen zoals een halfsteensverband of blokverband voor een strak, statisch resultaat. Mag het een tikkeltje specialer? Ga dan voor strokenverband of leg je halfsteensverband diagonaal. Ontdek de verschillende legmotieven.

Gevarieerd en origineel

Wisselende formaten

Hou je meer van een dynamisch, speels geheel? Wissel dan af tussen groot en klein in je betonnen verharding. Combineer bijvoorbeeld tegels en klinkers van de verschillende Multiformaten en creëer je eigen unieke puzzel. Wissel bijvoorbeeld je looplijn met Megategels af met een strook klinkers in dezelfde structuur en kleur. Laat je fantasie de vrije loop, want heel veel is mogelijk.

Kleurvariatie

Breng je graag leven in je design? Kies een (of meerdere) kleurtinten en gebruik deze om accent(en) in je tuinverharding aan te brengen. Ben je fan van contrasten? Dan is de colour blocking trend, waarbij je complementaire kleuren combineert, vast iets voor jou. Ontdek de verschillende kleuren en bijhorende producten in de kleurenzoeker.

Unieke legmotieven

Wil je graag een unieke tuin creëren? Voeg wat schwung toe met bestrating in dynamische legpatronen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan legverbanden zoals elleboogsverband of visgraatverband voor een visueel creatief en levendig resultaat. Wil je helemaal voluit gaan? Kies dan voor het gedurfdere wildverband waarbij je verschillende vierkanten en rechthoeken in verschillende formaten met elkaar combineert zonder hierbij een vast patroon te gebruiken. Ontdek meer over de verschillende legverbanden.

Combinatie gesloten en waterdoorlatende oplossingen

Voor het ontwerp van je tuin voor de toekomst is niet alleen de look van je verhardingen belangrijk, maar ook met de functionaliteit ervan. Eco Solutions grasbetontegels en waterdoorlatende en -passerende oplossingen bufferen vlot het overtollige regenwater en laten het in de grond dringen zonder hierbij je totaalconcept in beton te verstoren.

Eco Solutions zijn perfect verenigbaar met de andere Stone&Style oplossingen voor je tuin of terras. Je creëert bijvoorbeeld makkelijk een organische overgang tussen Eco Solutions en andere bestrating met de Seamstone. Met de tegel Stepstone kun je bijvoorbeeld loopvlakken voorzien tussen de tegels Grasslines Big. Laat je inspireren door enkele combinatieconcepten met Eco Solutions.

Zelf niet zo’n puzzelaar? Roep de hulp van een professional in.

Wil je ook graag stijlvol beton in je tuin integreren? Laat je inspireren door de fotoreferenties van reeds gerealiseerde projecten. Meer weten? Download de infobrochures of informeer je bij een verdeler, plaatser of tuinarchitect.

In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.