Beton als natuurlijk materiaal

Terras aanleggen? Dit zijn de 5 betontrends van 2023.

02/12/2022

De winter is nog niet goed begonnen, maar kijk jij ook al uit naar de zomer? Door de steeds warmere zomers, brengen we meer tijd buiten door. Daarom wil je waarschijnlijk ook dat je terras helemaal in is volgend jaar. Tijd om erover na te denken! Met de terrastrends van 2023 krijg je heel wat inspiratie zodat je volledig voorbereid bent om een fijne plek met beton te creëren.

1. Beton als natuurlijk materiaal

De vraag naar natuurlijke materialen zal in 2023 waarschijnlijk blijven stijgen. Wanneer we natuurlijke materialen zeggen, denken we meestal aan hout. Maar wist je dat beton voornamelijk van natuurlijke grondstoffen wordt gemaakt? De kans is groot dat we steeds meer beton zullen zien als we naar de terrassen van 2023 vooruitblikken. Bovendien zit je met beton altijd goed. Het is namelijk slijtvast, stevig, bestand tegen alle weersomstandigheden én makkelijk in onderhoud.

2. Een gezellige multifunctionele zitruimte

Dé trend van 2023 is een multifunctionele zitruimte. Net zoals de prijzen van zoveel dingen, zijn ook de grondprijzen gestegen. Het gevolg? Kleinere buitenruimtes. Omdat we niet willen inboeten op genieten in de buitenlucht, worden we creatiever. Bijvoorbeeld met multifunctionele elementen. Met de Cube Smooth creëer je een gezellige zithoek die je kan inrichten naar je noden. Met een vuurschaal in het midden geniet je niet enkel overdag, maar ook ’s avonds van je terras. Ontdek alle mogelijkheden om beton te integreren in een leuke zithoek.

3. Duurzaamheid staat centraal

Duurzaamheid en ecologie, krijgen steeds meer aandacht. En terecht! Ook jouw tuin kan duurzaam en ecologisch opgebouwd worden. Nu vraag je je misschien af hoe? Wel, heel eenvoudig. Met Eco Solutions. Waterpasserende tegels met brede voegen laten het water in de ondergrond infiltreren. Ook zijn deze tegels duurzaam op twee andere gebieden. Ze geven ruimte aan groen en doordat ze zo degelijk zijn, gaan ze lang mee. Bovendien bieden ze ook eindeloze esthetische mogelijkheden. Het uitgebreide gamma waterpasserende tegels gaat van rechte en strakke tegels over hoekige tot zelfs cirkels of golvende vormen. Vind een stijl die perfect bij je woning past. Met een portie creativiteit tover je je terras om in een mooi plaatje. Ontdek het gamma waterpasserende tegels in de brochure en maak een duurzame keuze.

4. Warme aardetinten voor een gezellige look

Vergeet de grijze en koele tinten die de afgelopen jaren in waren. Deze maken graag plaats voor warme aardetinten zoals beige, bruin, zand en warm oranje en terra. Het zijn vooral de natuurkleuren die je terugvindt en vanaf 2023 meer en meer zal zien in het terras. Zo kan je de warme aardetinten, zoals Terre-Cuite, Nuance, Cedar Dust of Mocca Dust, van je terrasklinkers perfect combineren met tuinmeubelen in zachte groentinten. Een echte match made in heaven!

5. Back to nature met ronde en organische vormen

Niet alleen met de kleur gaan we terug naar de natuur, ook de vormen veranderen weer. Gedaan met strakke, hoekige lijnen. De ronde, organische vormen zijn weer helemaal in. De traditionele rechthoekige tuintafels verdwijnen en er komen ronde en ovale of zelfs organische vormen in de plaats. Met Smooth Objects, tuinmeubilair en accessoires in Smooth beton vervolledig je het plaatje. Zoals bijvoorbeeld een betonnen poef of wat dacht je van boordstenen in Smooth beton voor je bloemenperken? Dit beton is niet enkel ijzersterk, maar het voelt ook nog fluweelzacht aan. Bovendien kan je de tinten en afwerkingen matchen met je betonnen tegels, boordstenen en trappen.

Betonnen trappen op je terras

Wil je graag extra dimensie creëren in je tuin en op je terras? Dan zijn trappen de ideale oplossing. Met Megatrappen integreer je eenvoudig een massieve trap in het totaalplaatje. Het oog wil natuurlijk ook wat. Match daarom je trap met je terrastegels. Zo zorg je voor een harmonieus geheel. Bovendien zijn de trappen ook veiliger dankzij de afgeronde neus van de elementen. Ontdek de mogelijkheden voor jouw project.

Een unieke bank op je terras

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor je terras? Dan is een waterbench iets voor jou! Dit is een combinatie van een bloembak en een zitbank die bovendien ook het regenwater opslaat. Een ecologische bank, als je het ons vraagt. Dankzij het waterdoorlatend beton waaruit het bovenste deel is gemaakt, sijpelt het regenwater in de bank. De onderkant bestaat uit waterdicht beton, waardoor dit dient als spaarbekken. Hieruit krijgen de planten, in het midden van de bank water terwijl jij droog kan gaan zitten naast het groen. Het poreus beton zorgt voor een droog zitvlak, ook bij recent regenweer. Download de brochure en ontdek het smooth gamma voor de tuin en terras.

Wil jij ook graag genieten van een trendy betonnen terras in combinatie met stijlvolle betonoplossingen? Ontdek het aanbod op de Ebema_Stone&Style website, vind een verdeler bij jou in de buurt of laat je inspireren door de gratis brochures.

Beton als natuurlijk materiaal Een gezellige multifunctionele zitruimte Duurzaamheid centraal Warme aardetinten voor een gezellige look Back to nature
In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.