Ontdek 5 manieren om de niveauverschillen in je tuin weg te werken met stijlvol beton

Gepubliceerd op 20 October 2022

Ben je ook gezegend met een hobbelig gazon? Steeds minder mensen egaliseren hun tuin en omarmen de natuurlijke glooiingen. Soms kiezen ze zelfs bewust voor hellingen om de tuin meer karakter en eigenheid te geven. Hoe kun je die hoogteverschillen in de tuin met veel finesse overbruggen? Maak kennis met 5 prefab betonoplossingen van Ebema_Stone&Style.

Betonnen trappen

De meest voor de hand liggende oplossing is een zwevende betonnen trap. Deze verbindt naadloos een verhoogd terras met de lager gelegen tuin. De robuuste Eurodal Residential vloerplaten of zijdezachte Smooth Megategels zijn hiervoor uitermate geschikt. Een unieke betonnen Megatrap is ook een optie en past perfect bij de betonnen tegels en klinkers. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig te plaatsen. Ontdek de trappen.

Betonnen muurelementen

Voor elke stijl heeft Ebema_Stone&Style een geschikt muurelement. Voor landelijke huizen adviseren ze de gekliefde Cliffstone met zijn natuurlijke vormen. Ben je een liefhebber van design of een contemporaine stijl? Dan is de Walling Line met zijn strakke gevelstrips een goede keuze. De muurelementen kunnen op veel verschillende manieren in de tuin worden ingezet. Van verhoogde borders tot complete wanden en als zwembadafwerking. Naast op functioneel vlak blinken ze dus ook uit in architectuur. Ontdek alle muurelementen.

Betonnen boordstenen en palissades

Een tuinpad of inrit wordt meestal mooi afgewerkt met een smaakvolle boordsteen. Palissades zien er niet alleen ongelooflijk goed uit, ze kunnen ook worden gebruikt om hoogteverschillen in je tuin elegant vorm te geven.

Wat je woonstijl ook is, er is altijd wel een vorm of oppervlaktestructuur in het palissade-assortiment die jouw hart zal veroveren: Carreau, Rockstone, Cassaia, Classic of Cliffstone. Van de vierkante en strakke Megapalissadeboordsteen tot de ronde rustieke individuele palissades. Ebema_Stone&Style werkt af in stijl. Ontdek alle palissades.

U- & L-elementen

Of je nu kiest voor U- of L-elementen, ze geven je buitenruimte een speels en creatief tintje. Gebruik ze om je boordstenen af te bakenen, gebruik ze als trap of ... als bankjes of plantenbakken. Over multifunctioneel gesproken!

Betinoc borders

Het hoogwaardige Betinoc borderassortiment van Ebema_Ston&Style is gemaakt van gewapend beton en gedeeltelijk ommanteld met inox of cortenstaal. De duurzame prefab betonelementen combineren uitstekend met de megategels en klinkers. Wil je ze op een speelse manier gebruiken? Combineer dan de Betinoc Boordsteen in cortenstaal met een cortenstalen plantenbak, ornament of modern naambord in je voortuin.

Wil je ook graag stijlvolle betonoplossingen integreren in je tuin? Ontdek het aanbod op de Ebema_Stone&Style website of laat je inspireren door de gratis brochures.