Met deze betonoplossingen maak je stijlvol gebruik van niveauverschillen in de tuin

Gepubliceerd op 08 December 2022

Natuurlijke glooiingen in je gazon. Of een terras dat hoger ligt dan de rest van de tuin. Dit soort niveauverschillen geeft extra karakter aan je tuin. Egaliseren zou zonde zijn. Maar hoe haal je hier het maximale uit? Hoe zet je de niveaus optimaal in om je buitenruimtes cachet te geven? Maak kennis met praktische en esthetische betonoplossingen om er een knap, comfortabel en veilig geheel van te maken.

Zwevende trappen

Bij Ebema_Stone&Style vind je tal van elegante opties om hoogteverschillen te overbruggen en zo harmonie in je tuin te creëren. Om twee niveaus op een mooie en aangename manier met elkaar te verbinden, zijn zwevende betonnen trappen een slim idee. Je maakt de ‘treden’ zo groot als je maar wil.

De stoere Eurodal Residential- vloerplaten bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar in bijzonder groot formaat: tot wel 200 cm lang. Maar ook de zijdezachte Smooth Megategels doen perfect dienst als zwevende trap. Primeert een snelle en eenvoudige plaatsing? Dan kan je natuurlijk kiezen voor de Megatrap in beton.

Boordstenen en palissades

Ligt je tuinpad of inrit wat hoger of lager? Met betonnen palissades werk je ze mooi af. Je kiest uit diverse vormen en oppervlaktestructuren. De egaal vlakke Carreau, de robuuste Rockstone, de nostalgische Cassaia, de vertrouwde Classic of de gekliefde Cliffstone, … Voor elke gewenste stijl is er wel een gepaste uitvoering. Voor wie het groots ziet, zijn er de strakke, vierkante Mega-palissadeboordstenen. Je vindt ze in XL-formaten tot wel 100 op 100 cm.

Muurelementen van Ebema_Stone&Style

Het ruime gamma betonoplossingen heeft opties in elke stijl. Op die manier kan je eindeloos combineren met verschillende betonnen elementen. Zelfs muurelementen. Handig én mooi om niveauverschillen in de kijker te zetten en netjes af te bakenen. Denk onder meer aan verhoogde borders, mooie randen of muurtjes om delen of hoeken van je tuin of terras te accentueren.

De gekliefde Cliffstone met zijn natuurstenen look staat prachtig in een landelijke stijl. De strakke gevelstrip Walling Line sluit dan weer naadloos aan bij een hedendaagse woning met stadstuin.

Speels en creatief?

Als het wat origineler mag, kan je ook met U- of L-elementen aan de slag. Als trap, bankje, plantenbak of om je boordstenen af te bakenen … Ze zijn ontzettend multifunctioneel!

En ook het Betinoc-borderassortiment is het overwegen waard. Deze borders zijn gemaakt van gewapend beton en gedeeltelijk omhuld met inox of cortenstaal. Duurzaam en makkelijk te combineren met de betonnen megategels, klinkers of zelfs een cortenstalen plantenbak of ornament.

Zoek je stijlvolle betonoplossingen om niveauverschillen in je tuin te overbruggen? Ontdek het aanbod op de website van Ebema_Stone&Style of doe ideeën op in de gratis te downloaden brochures. Interesse? Neem contact op met een plaatser of verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan