Ga voor een esthetische én waterpasserende inrit

Gepubliceerd op 18 October 2021

Verharding is op sommige plaatsen broodnodig. Denk maar aan je inrit, parking en terras. Maar tegelijk wil je niet bijdragen aan het actuele probleem van wateroverlast. De dramatische gevolgen daarvan ondervonden we eerder dit jaar maar al te goed. Nochtans kunnen we er thuis mede voor zorgen dat het regenwater optimaal in de grond infiltreert. Dankzij een doordacht gebruik van waterdoorlatende en waterpasserende tegels of klinkers kunnen we ook rond onze woning wateroverlast tegengaan en tegelijk de grondwatervoorraad aanvullen.

Waterdoorlatend en -passerend

Vlot en comfortabel je inrit oprijden en tegelijk het water laten infiltreren? Het kan perfect met stevige betonoplossingen. Kies voor waterdoorlatende klinkers of tegels – in de meest unieke vormen – met brede voegen, zodat het water vlot in de bodem kan sijpelen. De openingen vul je naar keuze op met gras, kiezel, steenslag of grind.

Een andere optie is waterpasserend beton. Het materiaal van de klinkers is in dat geval poreus genoeg om het water door te laten. Je creëert dankzij de vele formaten en vormen trouwens makkelijk leuke patronen voor een origineel optisch resultaat!

Creatieve mogelijkheden

Waterpasserende en waterdoorlatende bestrating bestaat intussen in een brede waaier van kleuren en oppervlaktestructuren. Handig om één coherent geheel te maken van je tuin, inrit én parking. Of om net wat variatie aan te brengen in grote buitenoppervlaktes en te spelen met tinten, structuren en patronen. Combineren was nooit eerder zo makkelijk.

Combinatiespel

Zo is het perfect mogelijk om een elegante en harmonieuze overgang te maken met behulp van de ingenieuze klinkers en tegels. Van een volledig open gazon over een inrit met grasbetontegels naar een gesloten verharding voor je terras bijvoorbeeld. Je creëert zo een opvallend visueel effect met voegen die almaar smaller worden en uitmonden in een totaal gesloten verharding. Of kies voor een speelse puzzel van klinkers en tegels in verschillende vormen. Je combinatieconcept lukt naadloos met kwalitatieve betontegels in bijpassende texturen en stijlen. Een belangrijke meevaller: dankzij de vele formaten is verzagen niet langer nodig. Minder uren werk voor je plaatser, meer budget over voor jou!

Ook voor zwaardere belasting

Je hoeft trouwens niet te vrezen dat je inrit je zwaardere wagen of mobilhome niet kan dragen. Of dat je door vaak te draaien en manoeuvreren op je parkeerplaats op termijn verzakkingen krijgt. De juiste waterdoorlatende of waterpasserende betonproducten – in combinatie met een stevige fundering voorzien op extra belasting – kunnen perfect voertuigen aan die zwaarder zijn dan standaard personenwagens. Ja, zelfs wanneer je kiest voor een bestrating met open voegen. Optimale stabiliteit en een knap uitzicht verzekerd.

Meer info over betonoplossingen voor je inrit? Ontdek het Eco Solutions-gamma van Ebema Stone&Style of bezoek de Ebema Expo.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan