Een terras dat je doet wegdromen? Ga voor beton!

28/05/2021

Hoe heerlijk is het om meer buiten dan binnen te leven? Zeker wanneer jouw buitenruimtes even comfortabel aanvoelen als je binnenruimtes. Zoals je terras. Met beton maak je er een heus totaalconcept van. Harmonieus, comfortabel en stijlvol. Van de megategel tot en met jouw tuinmeubilair in fluweelzacht beton.

Beton: een slimme keuze

Beton is eigentijds en tegelijk tijdloos. Het kan alle stijlen aan. Hierdoor is het perfect geschikt om de sfeer van je binnenruimtes door te trekken naar buiten. Als een extra leefruimte met de lucht als jouw dak. Bovendien is het materiaal een slimme keuze. Het gaat bijzonder lang mee en is heel gemakkelijk te onderhouden. Op die manier geniet je jarenlang maximaal van je buitenruimte. Tijd is nu eenmaal kostbaar.

Een harmonieus geheel

Het grootste voordeel van beton? Je kan er werkelijk alles mee. In tegenstelling tot keramiek en natuursteen geeft prefabbeton vorm aan zoveel meer dan tegels alleen. Van zachte zwembadranden tot zwevende trappen, van palissades tot ingenieuze tuinmeubels. Bestaat het nog niet? Dan is zelfs maatwerk mogelijk. Laat je verbeelding dus gerust de vrije loop. Bovendien kies je uit een brede waaier van uitvoeringen. Uitgewassen of klassiek? Strak of verouderd? Of toch liever fluweelzacht? En dat alles in de tinten die jij voor ogen hebt. Het resultaat? Een totaalconcept waarin jij helemaal tot rust komt en optimaal van de zomer geniet.

Fluweelzacht beton: een statement

Je zou het niet meteen met beton vereenzelvigen, maar het materiaal kan ook verrassend zacht zijn. Zo zacht zelfs dat je er graag met de blote voeten op wandelt. Ideaal voor zwembadranden of stapstenen. Maar ook voor objecten zoals zitelementen of waterpartijen. Fluweelzacht prefabbeton is bovendien supermakkelijk in onderhoud. Even dweilen met water en eventueel wat milde zeep en je kan weer volop genieten van je terras.

Van terras naar beleefruimte

Denk gerust verder dan de saaie en traditionele tafel-met-stoelen-opstelling. Ga eens resoluut voor een loungegevoel. Alsof je continu met vakantie bent. Waarom geen meubels in streelzacht beton? Tafels om samen aan te aperitieven, zitelementen om een boek te lezen, waterpartijen mét of zonder ingebouwde ledverlichting om ’s avonds een feeërieke sfeer op te bouwen. En zwevende trappen om stijlvol de verbinding te leggen naar de rest van je tuin. Met stapstenen die je naar thematische tuinkamers of je zwembad leiden.

Ga gerust voor Mega!

Voor die stapstenen kun je makkelijk groots denken. Megategels zijn stijlvol en geven een heerlijk ruimtelijk gevoel. Zelfs een kleine stadstuin oogt meteen weids. Ze lenen zich ook uitstekend voor je terras, rond het zwembad, door waterpartijen en zelfs voor zwevende trappen. Te zwaar? Er bestaan al megategels in beton van amper 4 cm dik. Ideaal voor dakterrassen én superhandig om te plaatsen – zelfs als je al een bordes hebt. Je moet bovendien veel minder uitgraven. Jazeker, begin alvast maar te dromen.

Meer weten over fluweelzachte betonoplossingen voor je terras? Verken het Smooth-gamma. Download de brochure of bekijk de producten op de website.

In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.