Ecologisch én esthetisch: waterpasserende verharding

Gepubliceerd op

Ze spelen zich ongetwijfeld nog scherp af in je hoofd: die verschrikkelijke beelden van de watersnood deze zomer. Het zijn situaties die we in ons land niet verwachten. Door de klimaatverandering is de kans reëel dat we het nog eens meemaken. Spijtig genoeg. Nochtans kunnen we maatregelen treffen om wateroverlast te beperken. Waterdoorlatende verharding is alvast een eerste stap!

Efficiënt én … mooi

Overtollig water bufferen en in de ondergrond laten infiltreren? Dat doe je met waterdoorlatende of -passerende tegels. En dat hoeft niet enkel functioneel te zijn. Het kan ook esthetisch. Creatief zelfs. In het Eco Solutions-gamma van Ebema_Stone&Style vind je tal van opties om delen van je tuin mooi en slim te verharden.

Creëer bijvoorbeeld opvallende legpatronen met de Bowler-klinker. Of kies voor tegels die perfect aansluiten bij je terras. En waarom geen knappe overgang maken van open vlakken naar volledige verharding met voegen in verschillende breedtes?

Keuze in voegvulling

Niet enkel met de voegen, ook met de voegvulling maak je een visueel verschil. Ga jij voor een naturelle look met gras? Of kies je voor bijzonder waterdoorlatend grind? Je hebt de kans om je buitenruimte te personaliseren op basis van je voorkeuren én de draagkracht die het oppervlak (bijvoorbeeld je oprit) in kwestie nodig heeft.

Tip! Check zeker eens bij je gemeente welke voorschriften er gelden wat verharding betreft. Dit wordt nog altijd lokaal, niet provinciaal beslist.

Meer weten over het Eco Solutions-gamma van Ebema_Stone&Style? Surf naar stone-style.ebema.be of download de brochure.