Deze indrukwekkende betonoplossingen geven je tuin een stijlvolle upgrade

Gepubliceerd op

Is je tuin toe aan een nieuwe look? Doordachte verhardingen met klimaatbestendige beplanting, katapulteren hem zo naar de 21ste eeuw. Transformeer je tuin met beton. Wat denk je van een strak terras met Megategels, enorme stapstenen en indrukwekkende zwevende trappen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek enkele verrassende oplossingen voor een tuinmetamorfose van formaat. En doe beroep op een professional voor de verwezenlijking ervan.

Beton in de hedendaagse tuin

Komen de woorden ‘rust, ruimte en openheid’ spontaan in je op als je aan je ideale tuin denkt? Wil je groen afwisselen met uitgekiende verharding? Dan kunnen grootformaatoplossingen hierbij helpen. Grote tegels en vloerplaten zijn een echte trend. Ook buiten. Als verlengstuk van de woning of als eyecatchers te midden van een groene oase. Een mooi terras, leuke stapstenen, een tuintrap met klasse, … Beton is een bijzonder geschikt materiaal met heel wat voordelen. Het is duurzaam én het heeft een stijlvolle, strakke uitstraling. Welke omvangrijke betonoplossingen zijn er zoal?

Megategels: groots in veelzijdigheid

De Megategels van Ebema_Stone&Style zijn kwalitatieve betonnen tegels in grote afmetingen. Een populaire keuze voor het aanleggen van een terras maar ook voor stapstenen, traptreden, tuinpaden, zwembadranden en inritten. Bovendien passen de Megategels bij iedere bouwstijl. En dus ook perfect in bijvoorbeeld een compacte stadstuin. Je hebt keuze uit een heleboel formaten, kleuren en oppervlaktestructuren. Ontdek het aanbod Megategels en vind ze bij een verdeler in je buurt. We lichten hieronder enkele ideeën toe.

Zwevende traptreden met Megategels

Heb je een hoogteverschil in de tuin, dan kan je die makkelijk overbruggen met een trap in beton. Niet alleen is deze functioneel, het voegt ook een bijzonder accent en dynamiek toe aan je tuindesign. Graag iets bijzonder? Dan is een zwevende trap met Smooth beton grootformaattegels iets voor jou. Zacht voor de voeten en een streling voor het oog. Lees meer over de eigenschappen en voordelen van een zwevende trap met Megategels.

Verbind speels je terrassen met stapstenen

Je kunt je terrassen met elkaar verbinden met een tuinpad, maar ook met leuke Megategels die als stapstenen gebruikt worden. In het gras of gecombineerd met mooie kiezelstenen. Verhard maar toch de mogelijkheid om water te laten passeren. Op zoek naar ecovriendelijke oplossingen? Ontdek de waterpasserende tegels.

XL-gamma: kanjers van formaat

Het XL-gamma bestaat uit de Smooth grootformaten en de Eurodal Residential vloerplaten van minstens 100 cm lang en 10 cm dik.. Dat maakt indruk! Ontdek het XL-gamma. We stellen enkele oplossingen voor.

Vloerplaat: Eurodal Residential

Er bestaan verschillende grootformaten. Maar de ene is de andere niet. Zo zijn de meest recente uit het XL-gamma de Eurodal Residential vloerplaten. Deze imposante toppers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, drie kleuren (Griza, Antracito, Bruna) en drie structuren (vlakke oppervlaktestructuur, anti-slip oppervlaktestruur of nerfstructuur). De stoere Eurodal Residential is zeer veelzijdig en kan ingezet worden als terrasverharding, zwembadrand, staptegels. Maar ook voor inritten en parkeerplaatsen aangezien hij met gemak zwaar verkeer aankan. Een echte krachtpatser. Bovendien kan hij perfect gecombineerd worden met klinkers, muurelementen, palissades. Ontdek de mogelijkheden. Benieuwd welke het best bij jou past? Gebruik de keuzehulp.

Grootformaat in Smooth beton

De fluweelzachte grootformaattegels van het XL-gamma zijn dus groter en dikker dan de Megategels. Deze elegante reuzen trakteren je op een instant vakantieresortgevoel. Blootvoets in de tuin paraderen zonder een ligstoel te claimen, je thuisvakantie verloopt alvast ‘smooth’. Ontdek het aanbod van het grootformaat in Smooth beton. En download de gratis inspiratiebrochure.

Betonnen tuinmeubilair en objects

Waarom niet je buitenruimtes inrichten met betonnen objects? Voeg extra gezelligheid toe met stijlvol tuinmeubilair en aantrekkelijke betonnen objecten. De producten in zacht beton zoals zitelementen, tafels, waterpartijen, planters, … nodigen je - en je vrienden en familie - uit om te relaxen, loungen, tafelen, genieten. Bovendien kun je deze tuinmeubelen het hele jaar door buiten laten staan. ‘Santé’ op het vakantiegevoel in je eigen tuin. Ontdek de Smooth Objects.

Architecturale harmonie

Fan van een mooi totaalplaatje? Voeg dan totale harmonie aan je tuin toe. Dit doe je bijvoorbeeld door in alle betonnen elementen dezelfde kleur, oppervlakte en structuur te laten terugkomen. Voor een instant zengevoel. Ontdek alle ingrediënten voor een harmonieus totaalconcept in de gratis infobrochure.

Wil je je tuin graag inrichten met de mooiste betonoplossingen? Laat je inspireren, download de gratis infobrochures. Liever in het echt ideeën opdoen? Bezoek de Expo tuin tijdens een van de Open Expo Dagen. Je tuindromen laten realiseren? Vind hier de geschikte verdeler, plaatser, tuinarchitect.