Betonnen zwevende trap: overbrug niveauverschillen in je tuin met dit visuele hoogstandje

04/06/2024

Hoogteverschillen maken een tuin visueel aantrekkelijk. Stukken terrein ontsluieren zich bij elke stap die je zet. Wil je je buitenruimte nog interessanter maken, dan is een zwevende betonnen trap een meerwaarde. Dit architecturale element is niet alleen praktisch om de hoogteverschillen te overbruggen, maar ook een echte blikvanger. Benieuwd waarmee je dit realiseert? Ontdek het hier.  

Zwevende trap in je tuin

Is er een hoogteverschil tussen je woning en buitenruimte? Is je tuin eerder glooiend? Dan kun je deze niveauverschillen creatief overbruggen met een zwevende trap. Deze visuele, architectonische illusie geeft je stijlvol toegang tot je tuin en siert het landschap. Ultragrote betonnen tegels en vloerplaten die los lijken te staan van de ondergrond, geven je tuin een hedendaagse moderne invulling. Tip: geniet van creatieve vrijheid door je tegels niet in een rechte lijn te plaatsen. Beton is bovendien een prima keuze. Wat zijn de mogelijkheden?

Eurodal Residential vloerplaten

Een van de opties om een zwevende trap te creëren zijn de gewapende betonnen Eurodal Residential vloerplaten uit het XL-gamma. Deze stralen met hun ruwe industriële look-and-feel, tegelijkertijd elegantie en stevigheid uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en oppervlaktestructuren. Deze betonnen vloerplaten met een lengte langer dan 100 centimeter en een minimumdikte van 10 centimeter, zijn zeer geschikt voor een zwevende trap, maar kunnen ook gebruikt worden voor terrassen, opritten, tuinpaden, zwembaden,… Ze zijn makkelijk te onderhouden, bestand tegen krassen en verschillende weersomstandigheden. Na verloop van tijd krijgen ze een mooie patine en dus hun karakteristieke, authentieke look. Kortom, ze zijn functioneel en esthetisch. Ontdek de Eurodal Residential vloerplaten.

Grootformaten Smooth beton

Wil je liever een zwevende trap met een zijdezachte afwerking? Dan kunnen de grootformaten in Smooth beton uit het XL-gamma je vast bekoren. Dankzij een natuurlijke coating zien ze er niet alleen fluweelzacht uit, ze voelen ook zo aan. Heerlijk om met je blote voeten op te lopen! Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden. De grootformaattegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen (tot een lengte van 2 meter, en een dikte van 10 centimeter) en stijlvolle kleuren. De grote traptreden zorgen voor een aangenaam loopgemak. Bovendien zijn de grootformaten in Smooth beton ook geschikt voor andere toepassingen. Ontdek de Smooth grootformaten.

Aandachtspunten bij plaatsing zwevende trappen

De plaatsing van een zwevende trap laat je best over aan professionals. Reken op een opgeleid Ebema_Stone&Style erkend plaatser in je buurt om de grootformaten te plaatsen. Wat zijn de aandachtpunten? We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Kies tegels of vloerplaten met een dikte van minstens 10 centimeter. Dikker kan ook als je het graag wat robuuster hebt.
  • Doe voor de plaatsing van de zwevende trap beroep op een Ebema_Stone&Style tuinprofessional. Zij zorgen voor een correcte plaatsing met een vacuümklem.
  • Wil je Eurodal Residential-vloerplaten gebruiken voor je zwevende trap? Meld dit dan vooraf bij je bestelling, zo kan je de stempel die op de zijkant van de platen staat tijdens de productie achterwege laten en geniet je van een echt strak resultaat.
  • Tip: combineer je zwevende trap met ledverlichting eronder, voor meer sfeer en veiligheid.

Meer weten over het plaatsen van zwevende trappen met Eurodal vloerplaten of Smooth-grootformaten? Neem dan hier contact op.

Een harmonieus tuinconcept

Wil je een luxueus resortgevoel creëren in je tuin? Dan is prefabbeton zeer geschikt. Het voordeel van de prefab betonnen tuinelementen van Ebema_Stone&Style is dat je ze polyvalent kunt inzetten en naar hartenlust kunt combineren. Laat het XL-gamma, betonnen boordstenen en palissades, megategels en klinkers, waterdoorlatende oplossingen en tuinmeubels en objecten naadloos op elkaar aansluiten in vorm, afwerking en kleur. Zo geniet je van architectonische harmonie en een moderne, hedendaagse tuin. Maar je kan ook voor contrast gaan en zo bepaalde gedeeltes extra in de kijker zetten. Bovendien is beton duurzaam. Het gaat zeer lang mee.

Wil je graag een zwevende trap laten plaatsen in je tuin? Of heb je interesse in de andere stijlvolle prefabbetonproducten van Ebema_Stone&Style? Ga inspiratie opdoen in de Ebema_Stone&Style Expo’sdownload gratis de inspiratiebrochures en spring binnen bij een Ebema_Stone&Style verdeler in je buurt. Een voorstel op maat nodig of een specifieke vraag? Neem dan contact op

In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.