Beton in de tuin: dé troef voor een trendy totaalconcept

Gepubliceerd op 28 April 2021

Harmonieuze buitenruimtes? Dan is beton de slimme keuze. Het is een bijzonder veelzijdig product en bovendien oersterk en uiterst onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot keramiek en natuursteen kun je werkelijk alle elementen in je tuin op elkaar afstemmen: van tegels en klinkers over trappen en muurelementen tot tuinmeubilair.

Stijl beton naar keuze

Gepolierde betonnen binnenvloeren: ze duiken steeds vaker op. Omdat ze strak ogen, oersterk zijn én makkelijk zijn in onderhoud. Ook voor je buitenruimtes biedt beton dezelfde voordelen. Voor wie niet echt van de industriële look houdt: geen zorgen, Ebema_Stone&Style kan elke stijl aan. Van strak tot weelderig, van klassiek tot modern. Het past altijd bij de sfeer die je in gedachten hebt. Zo combineert beton bijvoorbeeld mooi met hout en andere natuurlijke materialen. Ideaal dus om het gevoel van je interieur door te trekken naar buiten.

Variatie in kleur en vorm

De variatie aan verhardingen in prefabbeton is enorm. Van een eerdere ruwere uitvoering waarbij de granulaten doorschemeren tot fluweelzacht Smooth beton dat uitnodigt tot blootvoets genieten. En alles wat daartussen ligt. Om nog maar te zwijgen van de grote waaier aan mogelijkheden op vlak van kleurnuances, vormen en formaten. In beton kan tegenwoordig nagenoeg alles. Van een tafel, over een balk met sfeervolle water- of lichtpartij tot Megategels in grootse formaten. Elk jaar komen er nieuwe mogelijkheden bij.

Meer dan terrastegels

Kleine klinkers, megagrote tegels, boordstenen, zwembadranden, palissades, trappen, muurtjes, zitbanken, … Met beton stem je alle elementen perfect op elkaar af. Zo sluiten je inrit, tuinpad, vijver, terras, zwembad, fontein, … netjes op elkaar aan. Alles in eenzelfde textuur en kleurnuance? Of liever wat variatie met ruwe of streelzachte afwerkingen en diverse tinten? Laat je creativiteit gerust de vrije loop. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Niveauverschillen vang je makkelijk op met zwevende trappen. Iets waartoe natuursteen of keramiek zich veel minder leent. Zeker als je voor je inrit en garage ook nog eens klinkers wenst in dezelfde stijl. Wil je wateroverlast tegengaan? Pak je tuin en inrit aan met waterdoorlatende Eco Solutions in beton. Je patio of terras richt je dan weer in met elegante zitelementen en plantenbakken in zijdezacht beton. Zo maak je van je buitenruimtes een harmonieus geheel.

Makkelijk te onderhouden

Je kan de natuur gerust haar gang laten gaan. Dat geeft beton wat extra charme. Of je houdt alles spic en span dankzij een regelmatig onderhoud. Maar ook dan heb je er amper werk aan. Gewoon even met de borstel erover of afspoelen met wat water, dat is voldoende. Als je toch vlekken of groene aanslag wil verwijderen, zijn er geschikte producten te verkrijgen bij je betonspecialist.

Inspiratie nodig voor de inrichting met beton van jouw tuin of terras? Neem een kijkje bij Outspiration, download de inspiratiebrochure of bezoek een Ebema Expo en bekijk er honderden betontoepassingen, tegels en Smooth Objects.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan