Maak je tuin én terras winterklaar!

20/12/2018

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Maar het volgende seizoen staat al voor de deur: de winter met zijn overvloedige neerslag en ijzige koude. Maak je tuin en terras klaar voor deze barre periode van het jaar. Zo geniet je in de lente opnieuw van een weelderige bloementuin en een prachtig terras. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Geef de winter kleur en plant op tijd

Wil je bij de eerste, prille zonnestralen je tuin bedekt zien met krokussen, narcissen, tulpen en andere kleurrijke bloemen? Plant dan je bloembollen voor de eerste vorst, namelijk in november. Heb je bloembakken op je terras? Plant dan viooltjes, die kunnen prima tegen de koude. Ze geven een kleurrijke toets aan een met witte sneeuw bedekt winterdeken.

Snoeien en beschermen

  • Wintergroene hagen, fruitbomen, klimop ... Allemaal planten die je in de herfst moet snoeien.
  • Bescherm planten die niet van de koude houden door de bodem errond te bedekken met aarde, humus, bladeren of turf. Strooi ook de humus van je compost in de herfst uit. De aarde neemt die in de winter op en de in de bodem levende organismen "verwerken" ze.
  • Bescherm vaste planten via hun wortels: bedek ze met bladeren of stro. Laat bladeren en takken op de grond vallen. Ze dienen als een beschermlaag voor je planten. Ze zijn echter niet nuttig voor je gazon.
  • Zet bloemen en planten binnenshuis in potten. Geef ze geen mest, zodat ze niet teruggroeien.

Goed opbergen om beter te beschermen

Verwijder al het resterende water in je tuinslang voor je ze opbergt. Zet al je lege bloempotten binnen of draai ze om zodat er geen water op de bodem blijft staan. Draai tot slot de watertoevoer naar de buitenkraan af en wikkel er een doek omheen.

Behandel je tuinmeubelen

Voordat je je tuinmeubelen voor de winterstop opbergt, geef je ze best een grondige schoonmaakbeurt. Als je houten meubelen hebt, behandel je ze best met olie of vernis. Berg ze daarna bij voorkeur op in een droge ruimte, zoals een kelder of een tuinhuisje.

Vergeet je terras niet

Heb je van de zomer genoten op je Twinson-terras van houtcomposietplanken? Wees gerust, het zal niet de laatste zijn! Dit type plank vergt weinig onderhoud en in de winter moet je er gewoon af en toe met een hogedrukreiniger over. Zo ziet je terras er telkens als nieuw uit!
 
Ontdek alles over terrassen uit houtcomposiet. Vraag een gratis offerte of bezoek een van de dealers bij jou in de buurt! Meer inspiratie vind je in deze infogids.

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.