Leve het buitenleven op je eigen terras

22/06/2020

Een terras is meer en meer het verlengde van de woonkamer. Tijdens zonnige weekends en mooie weekdagen brengen we er maar al te graag tijd door. Bovendien is het de ideale plek voor een ‘staycation’ deze zomer. Wil je jaren van je terras kunnen genieten, dan kies je voor duurzame materialen. Zoek je nog een mooie terrasvloer? Ontdek hét alternatief voor een houten terras.

Alternatief voor tropisch hardhout

Ben je fan van een houten terras maar vind je dat dat toch iets te veel onderhoud vraagt? Dan is een terras met duurzame houtcomposiet planken misschien iets voor jou. Deze planken bestaan uit de combinatie van pvc en hout en verenigen de voordelen van beide materialen: de look en het warmtegevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc. Laat je inspireren en vind jouw favoriete terrasplanken.

Twee types terrasplanken

Er zijn twee soorten terrasplanken geschikt voor plaatsing op de Twinson Click onderstructuur. Enerzijds heb je de Character Massive, een plank die bestaat uit een mix van pvc en houtvezels met geschuurde finish. Deze krijgt via een organisch proces onder invloed van zon en weersomstandigheden, na enkele maanden zijn natuurlijke tint. Hij is vooral populair bij particuliere toepassingen. Daarnaast heb je ook de nieuwe terrasplank Majestic Massive Pro, een elegante duurzame en vlekbestendige massieve terrasplank met pvc-mantel en een authentieke houtdessin afwerking. Ideaal voor de horeca omwille van zijn onderhoudsvriendelijkheid. Ontdek de verschillende mogelijke natuurlijke kleuren.

Geen slipgevaar

De terrasplanken worden afgewerkt met antislipgroeven die zorgen voor een natuurlijke look en bijdragen tot veiligheid en comfort. Ze zijn zeer slipvast, zelfs wanneer ze nat zijn of in extreme weersomstandigheden. Daarnaast zijn ze ook gegarandeerd splintervrij. Dit maakt ze ideaal om te plaatsen rond een zwembad, waar veel op blote voeten rondgelopen wordt.

Milieuvriendelijke keuze

Houtcomposiet is een perfect alternatief voor tropisch hardhout. In tegenstelling tot hardhout komt het niet uit bedreigde regenwouden. Het hout is PEFC-gecertificeerd en dus afkomstig van duurzaam beheerde bossen die snel groeien en regelmatig opnieuw aangeplant worden. Er worden nooit meer bomen gerooid dan er worden aangeplant. Bovendien is het materiaal 100% recycleerbaar.

Gemakkelijk te plaatsen

Bij het plaatsen van het onderhoudsvriendelijke terras komen er geen schroeven aan te pas. Het is opgebouwd met verstelbare terrasverhogers, aluminium profielen als draagstructuur en duurzame terrasplanken. Dankzij het innovatieve kliksysteem klik je de planken gemakkelijk in elkaar. Je terras is hierdoor 2,5 keer sneller geplaatst dan een traditioneel terras met hout en schroeven. Deze eenvoudige montage zorgt voor een efficiëntere plaatsing en een lagere werkbelasting. 

Ben je op zoek naar een mooi duurzaam terras? Vraag je gratis terrasbrochure aan, neem vrijblijvend contact op voor een offerte of vind een dealer in je buurt.  

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.