Nieuw terras aanleggen: bereken je materiaal online en preview je terras in 3D

Gepubliceerd op

Wil je een nieuw terras aanleggen, of je bestaande terras vernieuwen? Ontdek dan de terrasplanken van Cedral, want daarmee creëer je een duurzaam terras dat jarenlang mooi blijft. Deze vezelcementplanken combineren immers de voordelen van verschillende andere terrasvloeren. Met de handige Cedral Terrace rekentool bereken je snel en nauwkeurig het benodigde materiaal voor jouw project. Je kan zelfs een 3D-preview van je toekomstige terras bekijken. Wij begeleiden jou stap voor stap naar je nieuwe terras. 

1. Bestel een staal van de Cedral terrasplanken

Wellicht heb je al een idee hoe je nieuwe terras eruit moet zien. Cedral terrasplanken zijn verkrijgbaar in 4 tijdloze kleuren, zodat je ze kan laten aansluiten bij zowel je woning als je tuin. Kies je favoriete kleur (zachtgrijs, steenrood, diepgrijs of zandbeige) en bestel vandaag nog je gratis staal.

Met de gratis stalen kan je zelf de kwaliteit van de Cedral terrasplanken ervaren bij je thuis. Bovendien wordt het kiezen van de juiste kleur(en) voor je terras op deze manier een stuk eenvoudiger. Bekijk de kleurstalen in combinatie met je woning en bespreek ze met je huisgenoten. Op die manier maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze die past bij jouw stijl.

Cedral Terrace biedt niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook een praktische oplossing. Test het gerust uit: de terrasplanken hebben een antislip-afwerking, splinteren niet, voelen zacht aan en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

2. Maak een plattegrond van je toekomstige terras

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de installatie van je terras straks soepel verloopt. Daarom raden we je aan om een plattegrond te maken van je toekomstige terras. Bepaal welke vorm je wil en hoe groot je terras moet zijn.

Je kan natuurlijk voor een rechthoekig terras gaan, maar Cedral terrasplanken bieden je zoveel meer ontwerpmogelijkheden. De terrasplanken van Cedral laten zich gemakkelijk op maat zagen, waardoor je vrij kan experimenteren met ronde en organische vormen.

Wist je dat de terrasplanken van Cedral verkrijgbaar zijn in twee compatibele breedtes (84,5 mm en 175 mm)? Dit geeft je extra ontwerpvrijheid. Je kan brede en smalle planken combineren in unieke patronen, en spelen met de legrichting voor extra effecten.

Vraag hier je gratis inspiratiebrochure aan en doe frisse ideeën op.

3. Bereken het benodigde materiaal eenvoudig online

Is het plattegrond van je terras klaar? Dan is het tijd om het benodigde materiaal te berekenen. Cedral heeft een handig hulpmiddel ontwikkeld: de Cedral Terrace rekentool. Hiermee kan je snel en nauwkeurig bepalen hoeveel terrasplanken en accessoires je precies nodig hebt voor jouw project. Je ontvangt een handige lijst met de benodigde terrasplanken, clips en schroeven. Ook een ruwe schatting van de Cedral materiaalkosten excl. btw wordt gemaakt.

Bereken nu het materiaal voor jouw nieuwe terras.

Hoe gebruik je de rekentool?

Volg deze eenvoudige stappen:

  1. Geef de gewenste afmetingen van je terras in.
  2. Kies een legrichting voor je terrasplanken.
  3. Wil je een complexe vorm creëren? Voeg dan de nodige secties toe aan de bestaande vorm.
  4. Wil je een uitsparing maken voor bijvoorbeeld een boom, een stuk gazon of een zwembad? Maak dan eenvoudig een uitsnede in een sectie.
  5. Kies het gewenste patroon (één of meerdere) voor je terras.
  6. Kies voor onregelmatige of regelmatige voegen.
  7. Selecteer de gewenste kleur(en) voor je terrasplanken.
  8. Voeg eventueel afwerkingsplanken toe voor een mooie randafwerking.
  9. Kies het materiaal voor de onderbouw van je terras: hout of aluminium.
  10. Klik op ‘3D’ om je toekomstige terras in 3D te bekijken. Pas het ontwerp aan tot je helemaal tevreden bent met het resultaat.

Voilà, je ontwerp is klaar! Klik op 'Bereken de nodige materialen' en je krijgt direct een complete materiaallijst te zien en een ruwe schatting van de Cedral materiaalkosten. Als je de materiaallijst in je mailbox wilt ontvangen, klik dan op 'Ontvang een samenvatting via e-mail'. Als je geïnteresseerd bent in een offerte op maat, geef dit dan aan en ontvang vrijblijvend een gratis offerte.

4. Vind een plaatser of verdeler in je buurt

Om de kosten van je nieuwe terras te drukken, kan je ervoor kiezen om de Cedral terrasplanken zelf te installeren. Deze planken zijn makkelijk te hanteren en vlot te bevestigen met clips. Voor de installatie heb je geen vakkennis nodig, bovendien kan je aan de slag met heldere installatie-instructies.

Wil je je Cedral terras zelf installeren? Neem dan contact op met een verdeler in je buurt voor het benodigde materiaal en een offerte. Schakel je liever een professionele vakman in voor een vakkundige installatie van je terras? Gebruik dan deze handige zoekmodule om een ervaren plaatser in jouw regio te vinden. Die geeft je graag advies en stelt een offerte voor je op.

5. Geniet van je nieuwe terras

Is de installatie van je terras rond? Dan kan het genieten beginnen. Installeer je comfortabel op je Cedral terras en voel hoe comfortabel het is om met blote voeten over de terrasplanken te lopen. Mooi meegenomen: Cedral Terrace vraagt maar weinig onderhoud. Hierdoor hou je meer tijd over voor quality time. Het wordt een zalige zomer!

Hoe creëer je het perfecte terras? Met een goede voorbereiding wordt de installatie later een stuk eenvoudiger. De Cedral Terrace rekentool helpt jou hierbij. Ontwerp jouw terras online en ontdek snel het benodigde aantal planken en accessoires. Je krijgt meteen een 3D-preview van je terras te zien. Voor de installatie van je terras heb je de keuze: een vakman inschakelen, of zelf aan de slag gaan. Ontdek hier een verdeler of vakman in je buurt

   

standaard