Duurzaam terras aanleggen? Met keramische terrastegels en tegeldragers natuurlijk!

Gepubliceerd op

Plannen voor een eigen terras, maar nog niet zeker welk materiaal je best kiest? Met 2 cm dikke keramische terrastegels krijg je een stijlvolle look, terwijl je geniet van een duurzame terrasvloer. Gebruik je bovendien tegeldragers, dan hoef je niet te verlijmen en op te voegen, ook loopt regenwater vlot weg. Is de ondergrond niet helemaal vlak, dan regel je de tegeldragers makkelijk bij. Et voilà: een waterpas resultaat. Maak kennis met jouw toekomstige duurzame terras.

Waarom keramische terrastegels?

Er bestaan diverse materialen voor terrasvloeren. Waarom kiezen we steeds vaker voor keramische terrastegels van 2 cm dik? We overlopen de voordelen samen met jou.

Benieuwd naar de ideale match voor jouw terras? Ontdek het aanbod keramische terrastegels in de webshop van Bouwdepot. Daar kan je populaire keramische buitentegels kopen aan zeer scherpe nettoprijzen.

Waarom je terras op tegeldragers plaatsen?

Als je tegeldragers gebruikt, hoef je je terrastegels niet te verlijmen en geen chape te leggen. Je kan je terrastegels ook gemakkelijk weer verplaatsen moest je dat willen en er bestaat geen kans op loskomende voegen. Elke vlakke draagkrachtige ondergrond komt in aanmerking: bestaande klinkers of tegels, chape, stabilisé, beton, een plat dak enzovoort. Ligt de ondergrond niet helemaal vlak? Dan regel je de verstelbare terrasdragers eenvoudig bij om de hoogteverschillen weg te werken. Met zelfnivellerende tegeldragers kan je bovendien je terras waterpas leggen op een hellende ondergrond.

Hoe zelf een terras plaatsen op tegeldragers?

Als je een beetje handig bent, kan je gerust zelf je terras plaatsen op tegeldragers. Ontdek hieronder hoe je aan de slag gaat.

  1. Plaats de rubberen beschermlaag: Bescherm de ondergrond eventueel door een rubberen beschermlaag te voorzien waarop je de tegeldragers gaat plaatsen.
  2. Stel de tegeldrager samen: Voeg de tegeldrager, de voeghouder en het vulstuk (om contactgeluid te vermijden) samen tot een geheel.
  3. Plaats 4 tegeldragers: Plaats vervolgens 4 tegeldragers voor de eerste tegel.
  4. Leg de tegel op de 4 tegeldragers: Leg nu de terrastegel op de 4 tegeldragers. Met een afstandhouder bepaal je de juiste afstand van de muur. Gebruik altijd een waterpas en een uitlijnkoord.
  5. Leg de volgende tegel op 3 tegeldragers: De volgende tegel plaats je op 3 tegeldragers. De vierde tegeldrager schuif je onder de zwevende hoek.
  6. Check de hoogte: Controleer de hoogte. Indien nodig, pas je de hoogte eenvoudig aan door de tegeldrager bij te regelen.
  7. Meet de hoeken en zaag de tegels: Meet de hoeken nauwkeurig uit en verzaag de tegels. Gebruik een rijlat om je tegels goed te laten aansluiten.
  8. Werk je klus af: Herhaal vanaf stap 5 en geniet van je vakkundig geplaatst terras!

Ontdek het aanbod tegeldragers in de webshop van Bouwdepot. Je kiest uit verschillende hoogtes en bent altijd zeker van een hoge afwerkingsgraad en kwaliteit. Bestel er je terrasdragers makkelijk online aan uiterst competitieve prijzen.

Zelf je duurzame terras aanleggen in aanloop naar de zomer? Ontdek de ideale keramische terrastegel voor jouw terras in de webshop van Bouwdepot. Je kan meteen kwalitatieve tegeldragers meebestellen. Het wordt een zalige vakantie!