De regenput discreet wegwerken

Je wil een buitenverharding leggen in blauwe hardsteen, maar daar liggen een aantal inspectieputten, regenwaterput, septische put, en deze moeten nog altijd bereikbaar blijven. Toch zou het leuk zijn, moesten de klinkers of tegels of blauwe hardsteen die je gaat verwerken als verharding mooi blijven doorlopen. Hier is natuurlijk een oplossing voor, en we gaan je er ook bijvertellen hoe je dit kunt plaatsen!

 

Deze bereikbaarheid kun je bekomen door gebruik te maken van het aluminium Alucover tegeldeksel om je tegels in te leggen, maar er bestaat ook een diepere variant om klinkers in weg te werken.  Het deksel wordt gevuld met stabilisé. De stenen worden met een vloeibare mortel vastgelegd om nadien met een elastische voegmortel te worden opgevoegd. We willen natuurlijk niet dat de stabiliteit van het tegeldeksel in het gedrang komt, maar dit is niet direct een probleem, omdat de verbindingen gemaakt zijn in krimpverbinding in plaats van gelast.  De stabilisé die we in het deksel doen, die natuurlijk minder hoog is dan de 20cm die we voor de rest van de verharding aanhouden, zal zich hechten aan het wapeningsnet dat er inligt, waardoor de stabiliteit zal verhogen.  Best is wel om dit netje al te laten roesten, zodat de hechting hieraan beter is.

Een tegel- of klinkerdeksel wordt ingewerkt in het tegel- of klinkerpatroon. Voor de stenen in de hoeken van het deksel slijpt men er een klein vierkantje uit. In de hoeken zitten namelijk de bouten die ervoor zorgen dat het deksel vastligt in het onderliggende raamkader.  Vanaf het moment dat alles goed uitgehard is, reken hiervoor een week of drie, kun je het deksel er voor een eerste keer uitnemen.  Hiervoor bestaan speciale hefsleutels.

Voegmortel dat tussen de rand van het deksel en de kader zit, mag geen probleem vormen.  Het deksel mag dus gewoon mee opgevoegd worden, met de elastische mortel die men voor de volledige verharding gebruikt.  Wil je echt niks van mortel tussen de randen?  Kleef ze dan af met een stukje tape, zodat er niks tussen kan komen.

In samenwerking met ACO Garden

Meer nieuws van ACO Garden

Discrete waterafvoer sluit naadloos aan bij strakke, minimalistische nieuwbouwwoning

Bij de bouw van een moderne nieuwbouwwoning in het Limburgse Halen, ging architectenbureau ACHTEN

ACO toont nieuwe producten op Belgian Roof Day

Tijdens Belgian Roof Day legt ACO de klemtoon op nieuwe afwateringssystemen voor vlakke daken en

Erger je je ook zo vaak aan je deurmat?

Je kent het wel, die buitenmat zwerft voor de deur van plek naar plek en brengt hierdoor bladeren

Waarmee hou je best rekening bij de afwatering van een zwembad? Lees hieronder 5 tips!

De eerste zonnestralen zijn te voelen en onze dromen over zwembaden ontwaken uit hun winterslaap.

GRATIS Nieuwsbrief