Het klinkerpad uitrollen voor de zomer

Het is bijna zomer, een tijd waarin het leven buiten de overhand neemt. Hoog tijd dus om de laatste hand aan de tuin te leggen, met als hot spot het terras. Een populaire vorm van terrasbedekking is de kleiklinker. Klinkers zijn zo tijdloos door hun duurzaamheid en hun natuurlijke uitstraling. Of je nu gaat voor een rustiek, Spaans terras of voor een strak modern terras, of je nu wil combineren met hout of met steen, met een harmonieus product als de kleiklinker kan je alle kanten uit.

Een keramische klinker biedt vele voordelen. Deze klinker is immers het resultaat van een heel proces. Zo wordt klei in mallen geperst en gedroogd tot klinkers en vervolgens worden deze op een zeer hoge temperatuur gebakken. Hierdoor is er een lage wateropname, wat uiteraard de duurzaamheid ten goede komt. Daarnaast zijn kleiklinkers heel vormvast omdat ze een hoge slijtweerstand hebben. Ze zijn dan ook goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en tegen chemicaliën, olie, benzine en dooizouten. Dit impliceert ook dat deze klinkers vorstvrij zijn, dus minder glad in de winter. Dit maakt hen de ideale keuze om een pad mee aan te leggen.

Naast deze praktische voordelen is de kleiklinker ook gewoon een mooi product. Dankzij het bakproces is hij door en door gekleurd en dit zonder toevoeging van kunstmatige hulpstoffen. Waar andere materialen door de jaren heen vaal worden, gaan de kleuren van een kleiklinker net nog in intensiteit toenemen. Je hebt bovendien een ruime keuze, variërend van aardetinten, over roodschakeringen en blauwtinten tot zwart. Ook qua formaat heb je heel wat mogelijkheden: van vierkant tot rechthoekig, van heel smal tot relatief groot, van afgerond tot scherp afgelijnd. Er is dus heel wat ruime voor creativiteit. Je kunt daarom gemakkelijk verder gaan dan enkel een klinkerterras. Er zijn immers nog heel wat andere toepassingen mogelijk, zoals tuinmuurtjes, trappen en afboordingen voor vijvers en zwembaden.

Kortom, vanuit zowel praktisch als esthetisch standpunt, is de kleiklinker een duurzame investering om je tuin zomerproof te maken!

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief