Een kleine tuin? Met een slim ontwerp haal je er alles uit!

Gepubliceerd op 27 Januari 2021

Benieuwd hoe je het maximum haalt uit je kleine tuin? Wij zetten je op weg met handige tips. Schakel gerust hulp in voor het beste resultaat. Een tuinaannemer adviseert jou over een doordacht tuinontwerp en helpt je bij het aanleggen van je compacte tuin. Vind hier een tuinaannemer in je buurt en geniet binnenkort al van je groene paradijsje.

Eenvoud troef voor een kleine tuin

Een mengelmoes van stijlen lijkt in kleine tuinen snel rommelig. Houd het sober en kies voor één stijl. Beperk de variatie aan planten en bloemen. Heb je graag een terras of pad in je tuin? Ga dan in je tuinontwerp voor één of twee verschillende materialen en laat deze ook op andere plaatsen in je tuin terugkomen. Dat zorgt voor rust in je tuinontwerp. Ben je gek op groen, maar heb je van tuinaanleg geen kaas gegeten? Laat je dan professioneel begeleiden en contacteer een tuinaannemer in je buurt.

Kies passende plant- en boomsoorten

In kleine tuinen beperk je best het aantal planten. Kies daarom voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben, bijvoorbeeld een boom met gekleurd herfstblad, mooie bloesems en een opvallende schors. Je tuin ziet er dan in elk seizoen wat anders uit.

Je tuinaannemer kent het assortiment aan planten door en door en kan je zeker bijstaan in je keuze. Hij weet ook hoe groot je bomen of struiken zullen worden. Zo voorkom je dat die schattige blauwe ceder over enkele jaren je tuin overneemt. Vind hier een ervaren tuinaannemer in je buurt en laat je adviseren. 

Laat je kleine tuin floreren

De basis van een mooie kleine tuin is een doordacht tuinontwerp waarbij de ruimte optimaal benut wordt. Met enkele slimme trucjes kan je tuinaannemer je tuin optisch groter doen lijken. Bovendien kan hij je vertellen welke planten je tuintje niet zullen overwoekeren.

Wil je ondanks de kleine oppervlakte ook graag genieten van een boom in je tuin? Dan kan een boomverzorger je zeker helpen met een doordachte plantenkeuze en plantplek. Op zoek naar ideeën? Vind hier inspirerend beeldmateriaal in functie van jouw tuin.

Tips voor meer diepte en breedte

Door donkere planten zoals klimop achteraan in de tuin te zetten, creëer je meer diepte. Lichtkleurige planten achteraan zorgen dan weer voor breedte. Grote, langwerpige terrastegels of -planken laten je tuin langer of breder lijken, afhankelijk van hoe je ze legt. Een langgerekte vijver die vooraan wat breder is, geeft een gevoel van diepte. Ook tuinmuren kan je inzetten in een kleine tuin. Een grote spiegel zorgt voor de illusie van ruimte en diepte. 

Met een doordacht tuinontwerp kan ook jouw kleine tuin volledig openbloeien. Je tuinaannemer begeleidt je bij je keuzes en helpt je met het aanleggen van je tuin. Vind hier een tuinaannemer in je buurt en geniet van een verbluffend resultaat.