Poorten oprit: vind de (sier)poort die het best past bij je woning

16/12/2021

Heb je een voortuin of een oprit? Dan zorgt een sierpoort zorgt voor de finishing touch. Ze geeft je toegang tot je domein en vormt een barrière tegen indringers en nieuwsgierige blikken. Wil je zelf een opritpoort plaatsen en ben je benieuwd naar de materialen en mogelijkheden? Kom er meer over te weten en stap binnen in het online aanbod poorten voor de oprit.

Veilig afgeschermd

Is je domein afgebakend met een afsluiting? Dan is een poort voor de oprit de kers op de taart! Hiermee scherm je je woning en tuin aan de straatkant veilig af, worden nieuwsgierige blikken geweerd en inbrekers op afstand gehouden. Hetgeen zich achter de poort bevindt is volledig privé en alleen te betreden als jij de toegang geeft.

Wil je graag een sierpoort die zorgt voor privacy en tegen een (wind)stootje kan? Dan is de opritpoort Havana een aanrader. Door zijn speciale lamellen die in een hoek gedraaid staan, is de poort van buitenaf volledig blikdicht. Bovendien wordt de wind hierdoor vlot doorgelaten. Bekijk meer poorten die zichtdicht zijn.

Opritpoort met uitstraling

Een opritpoort is meestal sierlijk afgewerkt. Een passende sierpoort geeft je woning dan ook extra cachet. De poorten voor de oprit zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze zijn uit stock verkrijgbaar in standaardmaten maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Het materiaal waaruit de poort gemaakt is, meestal hout of metaal, beïnvloedt de prijs. Wat zijn hun troeven?

Poorten oprit: metaal

Ben je fan van een modern, strak design? Dan is een opritpoort in metaal de ideale match. Deze past bij elke woonstijl. Een aluminium sierpoort heeft dezelfde uitstraling als een stalen exemplaar maar is veel lichter. Aluminium is bovendien zeer sterk, roest niet en heeft een zeer lange levensduur. Aluminium poorten voor de oprit zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren zoals antraciet, wit, grijs en zwart.

Je tast voor een metalen opritpoort misschien iets dieper in je buidel dan voor een houten poort, maar je hebt geen bijkomende onderhoudskosten. Je moet hem natuurlijk wel af en toe schoonmaken. Interesse? Ontdek het online aanbod metalen poorten voor de oprit

Poorten oprit: hout

Veel mensen vallen voor een sierpoort in (hard)hout. Hout wordt gelinkt aan gezelligheid en warmte. Bovendien is het sterk, duurzaam, ecologisch en recyclebaar. Een houten sierpoort heeft een warme, landelijke en rustieke uitstraling en kan zowel klassiek als modern afgewerkt worden. Wil je hem een andere look geven, dan kun je hem eenvoudig overschilderen.

De houtsoorten die vaak gebruikt worden zijn: bankirai, ceder, padouk, meranti, … Zoals elk product in hout vraagt een houten poort voor de oprit wel wat onderhoud. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, dit valt best mee. Iets voor jou? Koop je houten sierpoort en bijhorende palen online.

Vlot toegang tot je domein

Poorten voor de oprit zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om te openen. Je kunt ze manueel openen of laten automatiseren met een motorisatiekit voor meer comfort. Je vindt in het aanbod online looppoorten, schuifpoorten en dubbele draaipoorten.

Ben je een beetje technisch aangelegd, dan kun je je sierpoort voor de oprit gerust zelf plaatsen. Zowel opritpoorten in standaardmaten als poorten op maat vind je online bij Zelfbouwmarkt terug. Maak je keuze uit het aanbod poorten voor de oprit en bestel hem makkelijk online.

In samenwerking met Zelfbouwmarkt

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.