Zelf een zwembad bouwen? Met een goede fundering in beton!

Droom je van een eigen zwembad in de tuin en wil Je hem zelf aanleggen? Begin dan goed voorbereid en volg enkele regels om een stevige, stabiele en duurzame constructie neer te zetten. Wij helpen je op weg.

Duik in je bouwproject

Zin om tijdens warme dagen te relaxen in je tuin? Dan zou een eigen buitenzwembad het plaatje compleet maken. Toch? Misschien wil je zelf wel aan de slag met de betonnen basis? Met een goede voorbereiding, kwalitatief materiaal en een duidelijk stappenplan bouw je een stevige, duurzame betonnen constructie voor je zwembad.

Stevig zwemparadijs

Een zwembad is geen eenvoudige constructie. Maar het is niet onmogelijk om zelf de funderingsplaat en onderfundering in beton te gieten. De funderingsplaat is eigenlijk een gewapende betonnen sokkel waar het zwembad op rust. De onderfundering is een laag met samengeperste opvulling die als buffer dient tussen de grond en de funderingsplaat van het zwembad. In 12 stappen ben je klaar met het voorbereidend werk voor je zwembad. Hierna rest je alleen nog de afwerking.

In 12 stappen je eigen zwembad

Voor je begint met het storten van de beton voor je zwembad is het belangrijk dat je weet of je plannen haalbaar zijn. Is de grond van je perceel geschikt voor een zwembad? Laat je adviseren door een geotechnisch dat gespecialiseerd is in bodemanalyses. Kies ook de vorm, grootte en plaats van je zwembad. Ben je er klaar voor? Ontdek snel de rest van de 12 stappen en ga aan de slag!

Wil je zelf de betonnen fundering voor je zwembad gieten? Ga aan de slag met onze gedetailleerde gebruiksaanwijzing.

In samenwerking met Qlikbeton

Meer nieuws van Qlikbeton

Giet in enkele stappen de betonplaat voor je tuinhuis

Wil je een tuinhuis enkel voor je tuinmateriaal of  wil je eentje met alles erop en eraan?

Zelf de betonplaat voor je terras gieten? Volg onze leidraad

Een mooi terras met uitzicht op de tuin is de kers op de taart van je woning.

Zelf beton maken voor dummies

Ontdek wat je precies nodig hebt om beton te maken. We leren je ook hoe je aan de slag gaat.

GRATIS Nieuwsbrief