Zelf de betonplaat voor je terras gieten? Volg onze leidraad

Een mooi terras met uitzicht op de tuin is de kers op de taart van je woning. Een correct opgebouwd exemplaar met een stevige betonplaat is dan essentieel. Wat moet je weten als je zelf je betonnen dekplaat wilt gieten? We helpen je op weg.

Terras om ‘u’ tegen te zeggen

Het terras is een plek om te genieten: van je tuin, een heerlijke maaltijd bij mooi weer en aangenaam gezelschap. Of je nu eentje wil met tegels of volgens de laatste trend volledig in beton, het ideale terras is niet alleen mooi maar is ook correct gemaakt. Je wilt niet dat er iets van je tafel rolt door een verzakking of dat plassen water op je terras blijven staan. Een goede fundering uit een stevige betonplaat is dus fundamenteel.

Als gegoten

Zeg nu zelf, het geeft extra voldoening als je kunt pronken met een zelfgemaakt terras. Dit is niet zo moeilijk te verwezenlijken. Met een goede voorbereiding, degelijke beton en een duidelijk stappenplan maak je jouw terras volgens de regels van de kunst. Heb je een vraag, dan kun je terugvallen op professioneel advies van je betonleverancier. Zo loopt alles gesmeerd.

In 9 stappen jouw terras

Voor je effectief beton kunt laten leveren en gieten gaat er voorbereidingswerk aan vooraf. De eerste 3 stappen zijn dan ook zeer belangrijk. Zo moet je weten hoe kwalitatief de ondergrond is en hoe groot je terras gaat worden. Ook bepaal je hoe diep je bouwput wordt voor je deze uitgraaft. Hierna kun je aan de slag met de onderste fundering, een waterdichte laag, uitzetvoegen en wapening. Uiteindelijk kun je effectief de betonplaat gieten en afwerken.

Wil je zelf de betonplaat voor je terras gieten? Ga aan de slag met het gedetailleerde stappenplan.

In samenwerking met Qlikbeton

Meer nieuws van Qlikbeton

Zelf een zwembad bouwen? Met een goede fundering in beton!

Droom je van een eigen zwembad in de tuin en wil Je hem zelf aanleggen?

Giet in enkele stappen de betonplaat voor je tuinhuis

Wil je een tuinhuis enkel voor je tuinmateriaal of  wil je eentje met alles erop en eraan?

Zelf beton maken voor dummies

Ontdek wat je precies nodig hebt om beton te maken. We leren je ook hoe je aan de slag gaat.

GRATIS Nieuwsbrief