Hoe werk ik hoogteverschillen in mijn tuin af?

Vaak ligt een terras hoger dan de tuin en lopen er trappen naar de voordeur. Of je legt een vijver aan met water dat in watervallen naar beneden stroomt. Dan wil je natuurlijk dat deze niveauverschillen mooi zijn afgewerkt aan de zijkanten. Dan bezorgen ze je tuin een meerwaarde. Hieronder vind je enkele ideeën voor een geslaagde afwerking.

L-stenen

L-stenen zijn betonnen elementen in de vorm van de letter L. Dankzij deze vorm zijn ze ideaal voor de bouw van een tuinophoging. Je kan ze gewoon los plaatsen. Voor extra stevigheid graaf je een deel van de betonnen elementen in.

Natuursteen muurbekleding

Stoneface van Marshalls zijn kleine natuurruwe wandtegeltjes. De tegeltjes zijn reeds voorgelijmd tot strips van 15x55 cm. Zo is je muur dus snel vol gekleefd. Ze zijn eenvoudig te bevestigen met tegellijm. Dankzij de voorgevormde hoekstrip zijn hoeken heel gemakkelijk af te werken. Stoneface is verkrijgbaar in marmer, kwartsiet, leisteen en zandsteen. Je hebt de keuze uit acht kleuren.  

Gevelplinten

Gevelplinten zijn beschikbaar in natuursteen en keramiek. Deze zijn ook perfect bruikbaar om hoogteverschillen af te werken. Je zaagt of bestelt ze op maat en bevestigt ze tegen je ruwe muur.

Palissades

Palissades bestaan in verschillende hoogtes. Stel de hoogte precies af door de palissades wat dieper in de grond te plaatsen. Zo zijn ze ideaal om de zijkanten van trappen af te werken.

Vind hier nog meer ideeën.

In samenwerking met Marshalls

Meer nieuws van Marshalls

Batibouw 2018 - Hoe zelf je oprit aanleggen?

De aanleg van een oprit is een dure zaak. Door dit zelf te doen, bespaar je heel wat geld.

Batibouw 2018 - Nieuw op Batibouw: een groots tuinproject

Batibouw pakt dit jaar uit met een vernieuwde editie van de Garden Room.

Batibouw 2018 - Marshalls ontwikkelt eenvoudig te plaatsen klinkers

Tijdens Batibouw presenteert Marshalls talloze nieuwe producten.

Marshalls presenteert nieuwe producten

Marshalls nodigt u uit in zijn vernieuwde

GRATIS Nieuwsbrief