Leve het buitenleven

Outdoor zit in de lift. Terras en tuin vormen hoe langer hoe meer het verlengde van de woonkamer. In zonnige weekends, op zwoele weekavonden en tijdens staycations in juli en augustus. Want waarom zou je het ver gaan zoeken, als je goed omringd door vrienden en familie gewoon gezellig thuis kan blijven? Ecohuis inspireert je hier graag ook voor de aankleding rond je woning.

De (dans)vloer

Infini

Uitnodigend en stijlvol: de tegels van de living doortrekken op het terras. Keramische tegels in tal van uitvoeringen zijn verkrijgbaar in een binnenversie en een buitenvariant. Die laatste zijn vorstvrij, antislip, vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk. Nu ze ook bestaan in drie in plaats van twee centimeter dik, is verlijming niet meer nodig. Ze kunnen eenvoudig in gestabiliseerd zand worden gelegd.

Mooier met de jaren

Natuursteen – eventueel gehamerd, met frijnslag of een andere afwerking – en hout brengen een prachtige structuur en een uniek karakter mee. Ze evolueren door de tijd en weerinvloeden, en krijgen zo gaandeweg extra charme.

XXL!

Hoe groter de tegels, hoe ruimer je terras aanvoelt. Bijna elke keramiekfabrikant biedt ondertussen kwalitatieve megaformaten aan dankzij ingenieuze printtechnieken. De laatste nieuwe eyecatchers: imitatie van cortenstaal en verroeste stalen platen door het gebruik van tin-, lood- of koperoxides. Als je houdt van een meer sobere industriële look, blijven betontegels de perfecte keuze.

Mini is ook de max

Trends worden altijd gevolgd door tegentrends: kleine tegeltjes, klinkers en grind zijn terug. In warme aardekleuren zoals terracotta, beige, amber en taupe … Maar ook in vrolijke pasteltinten als zalmroze, saffraangeel en heidepaars.

De inrichting van je buitenkamer

Maak een moodboard

Ga je voor uitgepuurd design, of voor een exotische look met rotan en bamboe? Voor vintage van de kringloopwinkel of voor zelfgemaakt met palethout? Graag een grote eettafel met veel stoelen? Of liever een knusse loungeset met weerbestendige kussens? Doe een brainstorm met je partner of het hele gezin en maak een collage op papier of op Pinterest van alles wat jullie leuk vinden. Mixen mag, want contrast werkt. Speel met formaten en kleuren. Met nieuwe en recupmaterialen. Gewoon durven en doen. Zodra jullie ontwerp de gewenste vorm krijgt, kunnen jullie concree t op zoek en aan de slag.

Het zit hem in de details

Outdoorlampjes, kaarsen, een buitentapijt, leuke plaids, bloempotten en een vuurschaal maken jullie plek om te aperitieven, te brunchen, te lezen, bij te babbelen, een dutje te doen … helemaal af.

Durf dromen

Misschien is het nog niet voor meteen, maar voorzie in je terrasen tuinontwerp alvast plek voor je grootste wens. Een handige buitenkeuken met winterbestendige barbecue. Een overkapping met neerslagbescherming of een patio met verwarming voor een vierseizoenenterras. Een natuurlijke zwemvijver, heerlijk om in te plonsen én mooi om naar te kijken. Of nog iets helemaal anders? Ecohuis gunt je van harte alle plezier in en rond je nieuwe thuis.

In samenwerking met Ecohuis houtskeletbouw

Meer nieuws van Ecohuis houtskeletbouw

Zo bouw je een geluidsdichte woning!

Als je thuiskomt wil je graag ontspannen en tot rust komen. Dingen doen die je graag doet.

Een koeler huis? Dankzij isolatie!

Na een hittegolf zijn we opgelucht dat het weer wat frisser is.

De tuin waar je van houdt, met weinig onderhoud

Eens je Ecohuis af is, is de tuin aan de beurt.

GRATIS Nieuwsbrief