Ontdek de trendy betonnen objecten die jouw tuin naar een hoger niveau tillen

09/01/2023

Beton is meer en meer in en zo ook in je tuin. Naast functionaliteit, stevigheid en onderhoudsvriendelijkheid bieden betonnen objecten in je tuin of op je terras een luxueuze look. Creëer jij binnenkort ook een mooi geheel van je tuinmeubelen, boorden, tegels en trappen? Ontdek enkele tips en ga aan de slag!

Betonnen tuinmeubilair: fluweelzacht en toch stoer

Wanneer je denkt aan gezellige zomeravonden in de tuin of ’s morgens bij de eerste zonnestralen buiten een koffie drinken, dan kunnen tuinmeubelen niet ontbreken. Kies je voor betonnen tuinmeubelen, dan is enkel genieten aan de orde. Gedaan met het sleuren van je tafels en stoelen om ze in de winter te beschutten en te beschermen van het gure weer. Dat komt vooral omdat betonnen meubels opgewassen zijn tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hagel, regen… Bovendien kunnen ze ook heel makkelijk schoongemaakt worden als ze toch vuil zijn.

De standaard betonnen bank is lang niet het enige betonnen tuinmeubilair meer. Tegenwoordig kunnen ook tafels, betonnen krukjes of hele zithoeken vele harten bekoren. Maar de betonnen banken zijn natuurlijk niet verdwenen. Je vindt ze alleen in verschillende vormen. Zo vind je gegarandeerd een model dat perfect past bij jouw stijl. Bovendien is beton niet enkel een krachtig en sterk materiaal, het is ook nog eens fluweelzacht. Dat maakt het praktisch in gebruik en aangenaam om aan te raken.

Download de gratis brochure en ontdek het volledige Smooth gamma.

Geef aandacht aan je bloemen en planten

Ook je bloemen en planten verdienen extra aandacht in je tuin. Een bloembak of boord voor je bloemenperk mag daarom gerust matchen met de rest van je tuinmeubilair. Kies je voor een plantenbak in de vorm van een kubus of plant je liever perkjes aan? Ook daarvoor bestaat een mooie afwerking. Dankzij de Wave Smooth baken je je bloemenperkjes af zonder dat je vastzit aan de hoekige omranding.

Het kan ook opvallender. Met een waterbench plaats je een echte eyecatcher in je tuin. Je combineert eenvoudig een bloembak met een zitbank. Bovendien slaat deze regenwater op en hoef jij je dus geen zorgen te maken of je bloemen nog wel genoeg water hebben. Wist je trouwens dat je door het waterdoorlatend beton aan de bovenkant altijd zeker bent van een droog zitvlak? Zelfs na recent regenweer!

Een speciale plek voor je bomen

Naast een plek voor jezelf en je bloemen en planten, mag je ook je bomen in de spotlights zetten. Boomranden of boomplaten kunnen je hiermee helpen. Het verschil? Boomplaten hebben een rond gat in het midden waarin de stam van je boom past. Boomranden daarentegen geven naast de stam ook nog ruimte om bijvoorbeeld kiezelsteentjes of schors als afwerking te strooien.

Beton als decoratie

Plaats je naast je bloemen, planten en eventueel bomen ook graag wat decoratie-elementen in je tuin? Dan zijn Smooth Objects een goede keuze. Ze trekken de aandacht en je kan ze zo speels of strak inzetten als je wil. Wat dacht je van een betonnen bollen in je tuin of bollen met een afgeplat bovengedeelte? Deze kan je zelfs als zitplaats gebruiken. Misschien passen betonnen kubussen beter in je totaalplaatje? Door ze op een rij achter elkaar te plaatsen met ruimte tussen twee blokken, creëer je een leuk ruimtelijk effect.

Ontdek alle Smooth Objects en geef je tuin een upgrade.

Wil jij je tuin of terras ook graag naar een hoger niveau tillen met trendy betonnen objecten? Ontdek het aanbod Smooth Objects op de Ebema_Stone&Style website, vind een verdeler bij jou in de buurt of laat je inspireren door de gratis brochure.

In samenwerking met Ebema: Stone&Style

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.