Terras aanleggen? Dak of gevel bekleden? Twinson combineert het beste van hout en pvc.

28/07/2023

Op zoek naar een duurzaam materiaal om een terras, dak of gevel mee af te werken? Met Twinson, een innovatief bouwmateriaal van Deceuninck, stapel je de voordelen op. Net als hout zorgt het voor een natuurlijke uitstraling. Maar het is ook slijtvast én gemakkelijk te onderhouden, net als pvc. Ontdek alle troeven en leer hoe je 2,5 keer sneller dan gewoonlijk een terras kan plaatsen. Hoppa!

Sterk, duurzaam en splintervrij composietmateriaal

Doet Twinson een belletje rinkelen? Dit composietmateriaal bestaat voor 50% uit hout en voor 50% uit pvc. Het is sterk, slijtvast en behoudt zijn kleur en vorm, zelfs na jarenlang intensief gebruik. Dit duurzame materiaal heeft niet alleen een lange levensduur, maar is ook volledig recycleerbaar. Bovendien is Twinson splintervrij. Je kan er comfortabel op lopen zonder risico op splinters. Een prima materiaal dus voor terrassen, maar ook als gevelbekleding speelt het zijn troeven uit.

Bekijk inspirerende projecten met Twinson

Brandveilige oplossing, ideaal voor daken

Een andere belangrijke troef van Twinson is de hoge brandveiligheid. In België eisen de brandweerdiensten BROOF(t1) voor dakbedekking van gebouwen. Die klasse geeft de prestatie van een dak weer bij blootstelling aan een externe brand en voorkomt de ontwikkeling van secundaire brandhaarden op het dakoppervlak. Zo wordt voorkomen dat het dakoppervlak doorboord raakt en de brand zich verspreidt. Twinson voldoet aan deze BROOF(t1) klasse en is dus een uitstekende keuze voor gebouwen waar brandveiligheid van groot belang is.

Onderhoudsvriendelijke oplossing

En het onderhoud? Twinson is een onderhoudsvriendelijk en vlekbestendig materiaal, waar je klant haast geen omkijken naar heeft. Hij kan het gemakkelijk schoonmaken met een hogedrukreiniger, of gewoon met water en zeep. Schilderen of beitsen is niet nodig.

Voor terrassen, gevels en daken

Je begrijpt nu waarom Twinson een uitstekende keuze is voor verschillende toepassingen in de bouw. Of het nu gaat om terrassen, gevelbekleding of dakbedekking, met deze unieke combinatie van hout en pvc ben je zeker van een natuurlijke uitstraling, brandveiligheid, duurzaamheid én gemakkelijk onderhoud. What’s not to like?

Je Twinson-terras supersnel geplaatst

Installeer je wel eens terrassen? Ga je met het innovatieve kliksysteem Twinson Click aan de slag, dan win je heel wat tijd. Een gemiddeld Twinson Click-terras plaats je maar liefst 2,5 keer sneller dan een traditioneel terras met hout en schroeven. De onderstructuur van verstelbare terrasverhogers, de draagstructuur van aluminiumprofielen én de Twinson planken: met het handige kliksysteem monteer je ze snel en eenvoudig, zonder ook maar één schroef te gebruiken.

Download hier je installatiebrochure.

Door hout en kunststof te combineren in één basismateriaal biedt Twinson de natuurlijke look en feel van hout én de onderhoudsvriendelijkheid en slijtvastheid van pvc. Download hier je gratis Twinson-brochure. In een moeite leer je hoe je snel een Twinson Click-terras plaatst.

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.