Zin in de zomer? Maak je terras klaar met deze snelle onderhoudstips

Gepubliceerd op 10 Juni 2022

Verlang je naar de zomervakantie om eindelijk tot rust te komen en te genieten van het mooie weer? Hiervoor hoef je niet per se naar verre oorden. Wat dacht je van je eigen terras? Kan deze nog een opknapbeurt gebruiken? Ontdek drie onderhoudstips waarmee je je tuin en terras summerproof maakt.

1. Verwijder en voorkom groene aanslag

Terrastegels met groene aanslag kunnen een doorn in het oog zijn. Gelukkig kun je die (oppervlakkige) aanslag makkelijk verwijderen met een zelfreiniger met enzymen. Je zult zien, na enkele dagen is de groene aanslag verdwenen. Is de laag aanslag al wat dikker? Ga het dan te lijf met een borstel met stevige haren. Hiermee komt het onkruid makkelijk los.

Wil je voorkomen dat je volgend jaar weer van vooraf aan moet beginnen? Gebruik Klinker-Beschermer of Arduin-Beschermer voor je terras. Deze producten beschermen de oppervlaktes van je klinkers of natuursteen en maken ze water-, vuil- en vetafstotend. Zo wordt de groei van mos en algen drastisch vertraagd.  

2. Herstel scheuren in asfalt

Wanneer je op je terras zit, word je liever niet geconfronteerd met scheuren en gaten in je geasfalteerde oprit of tuinpad. Gelukkig kun je deze gaten en scheuren makkelijk herstellen als ze niet al te groot zijn. Breng hiervoor Renov’Asphalt of Repar’ Asphalt aan. Met deze half-vloeibare bitumenemulsie vul je makkelijk zelf de scheuren en gaten op en voorkom je dat ze bij regen en vorst groter worden.

3. Verwijder nare geuren

Een afvalcontainer en warm weer gaat niet goed samen. De onaangename geurtjes van bedorven etensresten of groenten- en tuinafval zijn niet alleen onhoudbaar, ze trekken ook vervelende insecten aan. Niet meteen het leuke gezelschap waar je spontaan aan denkt voor een barbecue. De container geopend in de schaduw plaatsen kan de geurhinder al wat verhelpen. Daarnaast kan Stop-Geur de nare geur bestrijden. Dit 100 % natuurlijk product op basis van enzymen activeert de afbraak van afval en verdrijft de vervelende geuren.

Wil je gauw nog je tuin en terras opknappen voor je in je verlof duikt? Vind de geschikte onderhoudsproducten bij een Aquaplan-verkooppunt in je buurt. Klaar voor je homemade vakantieparadijs?

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan