Een vijver met vijverfolie aanleggen of herstellen? Zo maak je hem waterdicht

Gepubliceerd op 15 May 2020

Een vijver is een meerwaarde voor je tuin. Wil je er eentje aanleggen met vijverfolie, dan is het belangrijk dat deze niet gaat lekken. Hoe voorkom je dat je vijver een zorgenkindje wordt? En hoe kun je het herstellen? Ontdek onze tips.

Kwalitatieve vijverfolie

Ga je een nieuwe vijver aanleggen? Om problemen te voorkomen is het belangrijk de juiste vijverfolie te kiezen. Een kwalitatieve vijverfolie is zeer elastisch en blijvend sterk zodat er geen lekken kunnen ontstaan. Je kunt dus op beide oren slapen!

EPDM vijverfolie

De ideale vijverfolie is gemaakt uit EPDM rubber. Deze synthetische rubbersoort heeft heel wat voordelen. Het materiaal is tot 400% uit te rekken zonder te scheuren. Dat maakt dit materiaal heel duurzaam. Ideaal dus als vijverfolie. Bovendien is EPDM rubber niet giftig voor dieren en planten en is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Vind de ideale vijverfolie bij een verkooppunt in je buurt.

Vijverfolie herstellen

Heb je toch een lek in je vijver? Geen zorgen, je hoeft niet de volledige vijverfolie te vervangen. Met een stukje EPDM vijverfolie kun je de gaten in de folie dichten. Zo ga je tewerk: zorg dat je stukje folie aan elke kant minstens 2 centimeter groter is dan het gat. Maak de bestaande vijverfolie en het op maat gesneden lapje herstelrubber helemaal schoon en droog en kleef het lapje met siliconen over het lek. Laat dit voldoende drogen en … je vijver is weer klaar voor gebruik!

Op zoek naar een doe-het-zelf oplossing voor je tuin of woning? Vind een Aquaplan verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan