Omring je privédomein met een betonnen omheining

Gepubliceerd op 25 February 2021

De omheiningen rondom onze woningen en tuinen krijgen tegenwoordig een heel andere invulling dan vroeger. Ze moeten zowel veilig, mooi als duurzaam zijn. Beton is om die redenen erg in trek als privé-afsluiting.

Omringd door beton

Beton is erg in trek als privé-afsluiting. Betonnen afsluitingen zijn het ideale alternatief voor een natuurlijke of traditionele draadafsluiting. Je moet ze niet snoeien en ze vragen amper onderhoud. Bovendien combineren ze duurzaamheid met een mooie look. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan hier je gratis infobrochure aan.

Beton: mooi om naar te kijken

Beton is niet langer het lelijke ‘grijze’ eendje van weleer. Integendeel, een afsluiting uit beton is mooi om naar te kijken. Er is een uitgebreid gamma aan moderne steen- of houtstructuurmotieven. Deze motieven kunnen langs één of langs beide zijden van de schutting worden voorzien. Het motief dat jij ziet kan zomaar verschillen met het motief waarop je buren kijken.

De voordelen van beton

Door de relatief lage prijs van het materiaal, de eenvoud in gebruik en de vele mogelijkheden is beton een zeer interessant materiaal voor je omheining. Niet verwonderlijk als je alle voordelen erbij neemt. Het onverwoestbaar karakter is alom gekend. Graag advies voor jouw project? Neem vrijblijvend contact op met een specialist.

Beton is onverwoestbaar

Dat een betonnen afsluiting tegen een stootje kan, is een understatement. Wist je dat beton een uitermate hoge druksterkte heeft? Het betekent dat beton een zeer hoge weerstand biedt aan een drukkracht. Dankzij de hoge druksterkte is de kans op deformatie zo goed als nihil: beton is een bijzonder solide én vandalismebestendig materiaal.

Beton is bijzonder duurzaam

Qua stevigheid heeft beton dus een streepje voor op de concurrentie. Maar er is meer: beton is uitermate milieuvriendelijk. Alle betonproducten zijn volledig recupereerbaar: de productie is niet vervuilend en het materiaal voor 100% herbruikbaar.

Privacy verzekerd

Met een betonnen omheining ben je zeker van je veiligheid en privacy. Ongewenst bezoek wordt zeldzaam: inbrekers zullen twee keer nadenken voor ze je domein betreden.

Voorkom groen- en kalkaanslag

Een betonnen tuinafsluiting vraagt amper onderhoud. Mits het vooraf aanbrengen van een waterafstotende laag krijgt groenaanslag minder kans. Met het gebruik van de juiste verf, vermijd je bovendien kalkaanslag (of -uitslag). Kalkaanslag herken je aan de witte korst die ontstaat door het opdrogen van water. Hoe minder water aanwezig in het beton, hoe kleiner de kans op kalkuitslag. Kalkaanslag brengt enkel esthetische nadelen met zich mee. Het heeft geen invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van beton. Toch wat bezorgd? Zorg voor een waterdoorlatende ondergrond, zodat het water in de bodem kan wegvloeien.

Beton combineren met hout

Liever wat minder beton? Dat kan! Naast betonplaten en -palen kun je kiezen voor de combinatie van beton en hout, of solide afsluitingen met dubbele draadpanelen die snel geplaatst kunnen worden. Je kan ook kiezen voor producten als klinkers, buitentegels en andere afsluitingsmaterialen.

Interesse in een betonnen afsluiting of een ander betonproduct? Neem via Maes Beton contact op met een dealer in je buurt. Haal inspiratie uit de gratis brochure, vraag een vrijblijvende offerte aan of stel je vraag via deze link.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan