Maak je privédomein echt privé met een betonnen omheining

Gepubliceerd op 03 March 2021

Is de omheining rondom je woning en tuin dringend aan vernieuwing toe, maar weet je nog niet welk materiaal je gaat gebruiken om hem op te frissen? Tegenwoordig krijgen omheiningen een heel andere invulling dan vroeger. Ze moeten zowel veilig, mooi als duurzaam zijn. Om die redenen kiezen veel mensen voor beton als privé-afsluiting. Hieronder lees je waarom!

Beton rondom je privédomein

Beton is erg populair als privé-afsluiting. Betonnen afsluitingen zijn het ideale alternatief voor een natuurlijke of traditionele draadafsluiting. Je moet ze niet snoeien en ze zijn enorm onderhoudsvriendelijk. Bovendien combineren ze duurzaamheid met een mooie look. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan je gratis infobrochure aan.

Het oog wil ook wat

Beton, lelijk? Integendeel! Een afsluiting uit beton is mooi om naar te kijken. Er is een uitgebreid gamma aan moderne steen- of houtstructuurmotieven. Deze motieven kunnen langs één of langs beide zijden van de schutting worden voorzien. Het kan dus dat het motief dat jij ziet totaal verschillend is met dat waarop je buren kijken.

Beton, een goed idee?

Door de relatief lage prijs van het materiaal, de eenvoud in gebruik en de vele mogelijkheden dankzij het uitgebreide gamma is beton een zeer interessant materiaal voor je privé-afsluiting. En natuurlijk is een betonnen omheining daarenboven ook onverwoestbaar. Graag advies voor jouw project? Neem gerust contact op met een specialist.

Beton is onverwoestbaar

Dat een betonnen afsluiting tegen een stootje kan, is een understatement. Wist je dat beton een uitermate hoge druksterkte heeft? Dat wil zeggen dat het materiaal een zeer hoge weerstand biedt aan een drukkracht. Dankzij deze hoge druksterkte is de kans op vervorming zo goed als nihil: beton is een bijzonder stevig én vandalismebestendig materiaal.

Een duurzame keuze

Qua stevigheid: 1-0 voor beton! Maar er is meer: beton is uitermate milieuvriendelijk. Alle betonproducten zijn volledig recupereerbaar: de productie is niet vervuilend en het materiaal is voor 100% herbruikbaar.

Privacy? Zeker weten!

Met een betonnen omheining ben je zeker van je veiligheid en privacy. Ongewenst bezoek wordt zeldzaam: inbrekers zullen twee keer nadenken voor ze je domein betreden.

Voorkom groen- en kalkaanslag

Een betonnen tuinafsluiting vraagt amper onderhoud. Als je vooraf een waterafstotende laag aanbrengt, krijgt groenaanslag minder kans. De juiste verf vermijdt bovendien kalkaanslag (of -uitslag). Dat herken je aan de witte korst die ontstaat door het opdrogen van water. Hoe minder water aanwezig in het beton, hoe kleiner de kans op kalkuitslag. Kalkaanslag brengt enkel esthetische nadelen met zich mee. Het heeft geen invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van beton. Toch liever voorkomen dan genezen? Zorg voor een waterdoorlatende ondergrond, zodat het water in de bodem kan wegvloeien.

Combineer met hout

Liever wat minder beton? Dat kan! Naast betonplaten en -palen kun je kiezen voor de combinatie van beton en hout, of solide afsluitingen met dubbele draadpanelen die snel geplaatst kunnen worden. Je kan ook kiezen voor producten als klinkersbuitentegels en andere afsluitingsmaterialen.

Interesse in een betonnen afsluiting of een ander betonproduct? Neem via Maes Beton contact op met een dealer in je buurt. Haal inspiratie uit de gratis brochure, vraag een vrijblijvende offerte aan of stel hier je vraag.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan