Verleng je zomer met een terrasoverkapping

De tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En als het zonnetje schijnt, lijkt die tijd nog sneller te gaan. Drie maanden zomer vliegen voorbij. Wat als je die zomerperiode een stuk langer kan maken? Het enige wat je nodig hebt, is een goed uitgeruste terrasoverkapping. Daarmee geniet je maximaal van je tuin en de buitenlucht, zelfs als het weer even tegenzit, of als het ’s avonds wat vroeger kil en donker wordt.

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Recticel levert isolatie voor innovatieve woning geprint in 3D

Kamp C, het Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw van de Provincie Antwerpen, bouwt binnen het project C3PO als pionier een volledige woning via 3D-print. Ook Recticel Insulation stapt mee in dit innovatieve bouwproject en levert isolatie.

Zelf een (energiezuinige) betonwoning bouwen?

Betonbouw wint al een tijdje aan populariteit. De uitermate hoge kwaliteit van betonbouw is bij de meeste mensen al bekend, maar de traditionele betonbouw is geen methode die zich goed leent voor zelfbouw. Het plaatsen van het bekistingssysteem en het inwerken van de leidingen zijn grote hindernissen die ertoe leiden dat maar weinig zelfbouwers starten met betonbouw. Toch is er al een tijdje een ideale oplossing op de markt.

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Doe-het-zelf elektriciteit aanleggen: voordelen en stappenplan

Ga je bouwen of renoveren en heb je een nieuwe elektrische installatie nodig? Dan kun je een basisinstallatie gemakkelijk zelf plaatsen. Wat zijn de voordelen en hoe begin je hieraan? We zetten je op weg.

niko pure liquid
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

Schakelaars als extra touch voor jouw interieur: zo style je ze!

Heb je er al eens over nagedacht dat een schakelaar een leuk accent kan geven in jouw interieur? Niko maakt je wegwijs in de wondere wereld van schakelaars aan de hand van de laatste nieuwe interieurtrends.

Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Wil jij hernieuwbare energie inzetten voor het voordelig verwarmen van je woning en sanitair water? Dat is precies wat een warmtepomp doet. Die haalt zijn energie uit een natuurlijke bron. Uit de grond, uit het water of uit de lucht. Maar hoe werkt een warmtepomp nu eigenlijk?

Badkamer idee: veelzijdige douchewand met elegante, minimalistische look

Op zoek naar een inloopdouche met minimalistisch design? De WALK-IN XC zorgt voor pure elegantie in de badkamer en is flexibel inzetbaar. Als Walk-In oplossing én als scheidingswand.

laminaat snijden of zagen
Geplaatst in Inrichting > Vloeren > Laminaat.

Laminaat snijden of zagen: wat werkt het best?

Bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer stuit je onvermijdelijk op de hamvraag: laminaat snijden of zagen? Het gereedschap is divers. We overlopen de keuzes en hopen dat jij er wijzer van wordt.

Woonleningen: ontleent de bank de btw mee?

Wanneer je gaat lenen voor een woning, kun je dan de registratiebelasting (btw) mee ontlenen? Dat kan niet zomaar. Je bank moet ‘loan to value’-regels (LTV) respecteren die opgelegd zijn door de Nationale Bank. Verder beoordeelt de bank je kredietaanvraag op verschillende parameters.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen nog in 2020?

Is het nog interessant om te investeren in zonnepanelen? Wij zetten alles voor je op een rijtje. Ontdek de subsidie- en steunmaatregelen voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië. We doen er enkele praktijkvoorbeelden bovenop ter illustratie.

Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Een duurzaam plankenterras in enkele klikken geplaatst

Droom je van een mooi plankenterras dat lang zijn uitstraling behoudt? Eentje die snel en gemakkelijk geplaatst is zodat je er meteen van kunt genieten? Gevonden! Ontdek alles over een duurzaam terras met Twinson composietplanken en het innovatieve  Twinson Click systeem. Zet de cocktails en hapjes maar al klaar.

Keukeneiland grootte
Geplaatst in Inrichting > Keuken.

Een kookeiland, past het in jouw keuken? Hier moet je op letten

Droom je van een keukeneiland maar weet je niet of je genoeg plaats in je keuken hebt? Hoe deel je hem praktisch in? Hoeveel ruimte is er nodig tussen het eiland en de muur of kasten? Kom meer te weten over afmetingen, afstanden en indelingen van je keukeneiland.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief