De schanskorf: zoveel meer dan een hippe tuinafscheiding

Gepubliceerd op 08 Juni 2020

Aan opritten en in tuinen zie je steeds vaker schanskorven opduiken. Deze robuuste korven met zink alu draden worden gevuld met stenen. Ze blenden knap met diverse stijlen en zijn multi-inzetbaar. Ontdek wat deze eyecatchers nog meer te bieden hebben.

Eigentijdse en robuuste look 

Mag je tuin gerust een moderne en stoere uitstraling hebben? Dan is een afscheiding met schanskorven het overwegen waard. De combinatie van zink alu draden en onbewerkte breuksteen zorgt voor een stoere en massieve uitstraling. 

Diverse toepassingen van schanskorven

Schanskorven dienen diverse doelen. Zo kun je er hoogteverschillen in de tuin mee opvangen, of er een decoratieve scheiding mee aanleggen tussen diverse delen van je tuin. Denk ook eens out of the box. Een brievenbus, bloembak, tuinbank of -haard met een schanskorf als basis bijvoorbeeld, erg origineel! 

Een sterke afscheiding voor je perceel

Op zoek naar een sterke en ondoordringbare afscheiding voor je perceel, die ervoor zorgt dat ongenodigde gasten je tuin of terrein niet zomaar kunnen betreden? Schanskorven zijn erg stevig en ondoordringbaar. De matten hebben een draaddikte van minimaal vier millimeter, waardoor ze moeilijk te vervormen zijn. Zelfs bij stevige wind geven ze geen krimp. 

Geluidswerend en privacyverhogend

Eén van de belangrijkste functies van een afscheiding is zorgen voor privacy. Met schanskorven als tuinafscheiding geniet je in alle rust van je tuin, want ze laten geen inkijk toe. Bovendien zijn ze geluiddempend. Je kunt ze dus ook inzetten als geluidswal.

Haast geen onderhoud

Hout moet je geregeld schilderen, en een haag moet je snoeien. Schanskorven daarentegen hebben haast geen onderhoud nodig, een interessant voordeel. Af en toe een kleine schoonmaakbeurt volstaat om je schanskorvenafscheiding jaar in jaar uit te laten stralen. Laat de hogedrukreiniger links liggen, want deze beschadigt de stenen. Wist je trouwens dat deze korven niet roesten? Weer een zorg minder!

De plaatsing van een schanskorf

Een schanskorf kun je makkelijk zelf monteren en plaatsen. We leggen je ook graag even kort uit hoe je hieraan begint. Verstevig eerst de grond met 5 tot 10cm stabilisé en controleer nadien of de fundering waterpas is. Zo ben je zeker dat de schanskorf stevig en recht staat. Vervolgens ga je hem in elkaar zetten. Gebruik een cliptang om de ringetjes te bevestigen. Leg de gaaspanelen op de juiste plaats en monteer ze met de C-ringetjes aan elkaar. De bovenkant maak je al aan een zijde dicht, zodat je hem nog kan openen. Plaats de schanskorf op de fundering en controleer even of deze waterpas staat. 

Dan kan de afwerking beginnen. Vul de korf tot vier rastergaatjes. Wanneer je deze er zorgvuldig inlegt, zal je resultaat mooier zijn dan wanneer je ze er gewoon ingooit. Monteer vervolgens de spanankers boven het gevulde deel. Bevestig deze in de breedte met vier rastergaatjes tussen. Vul nu iedere keer de schanskorf per vier gaatjes en monteer steeds zoals eerder uitgelegd. Daarna sluit je het deksel door de C-ringetjes te bevestigen. 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan