Een gevulde tuinwand: natuurlijke afsluiting voor meer privacy

Gepubliceerd op 26 Mei 2023

Interesse in een stenen omheining? De gevulde wanden, Zenturo Super van Betafence zorgen voor instant privacy maar dan wel op een zeer natuurlijke manier. De mazen van de panelen meten slechts 50 x 50 mm en 100 x 50 mm. Daardoor kan je ze vullen met verschillende materialen zoals: natuurkeien, stenen en lavastenen, maar evengoed met schors, houtsnippers, kokos, bamboe,... Wil je zelf je gevulde tuinwand Zenturo Super plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.

Gevulde tuinwand met mogelijkheden

De gevulde tuinwand Zenturo Super kan als privacy-omheining ingezet worden of als een op zichzelf staand tuinornament. Bovendien kan het ook begroeid worden met klimplanten. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen aangepast of gecombineerd worden met elkaar naargelang de gewenste uitstraling en de omgeving. Ontdek meer over de Zenturo Super privacy-afsluiting.

supergevulde wand

Een Zenturo Super tuinwand biedt instant privacy met een heel natuurlijke uitstraling.

supergevulde wand

Een 'keigoed' tuin/vijverontwerp met Zenturo Super.

Zenturo palen voor een stevige en vlotte plaatsing

Het spreekt voor zich dat de keien waarmee de Zenturo Super wanden gevuld worden best zwaar zijn en behalve een verticale ook een flinke zijdelingse druk uitoefenen op het metalen kader. Gevulde wanden vragen dan ook verplicht een extra stevige bevestiging met afstandhouders. Dit om te beletten dat de wand bol komt te staan.

Om die reden werden de Zenturo palen ontwikkeld die extra stevigheid bieden en bovendien ook mooi en esthetisch ogen. Naast de rechthoekige Zenturo palen met specifiek profiel wordt de stevigheid nog vergroot met de bevestigingsklemmen, de afstandshouders en de speciale veiligheidsbout.
Hoe je best te werk gaat bij de plaatsing wordt glashelder uitgelegd in de installatievideo Zenturo Super.

zenturo

Het Zenturo Paalsysteem zorgt voor een vlotte en stevige plaatsing van de Zenturo Super.

Kies je steensoorten

De gevulde stenen tuinafsluiting Zenturo Super kan je zelf vullen met materiaal naar eigen keuze. Er zijn verschillende vulstenen mogelijk qua kleur en structuur. Enkele mogelijkheden:

Belgisch Blauw: donkere breuksteen voor een rustieke en robuuste uitstraling
Grafrado: wit-gelige breuksteen voor een warme en moderne look
Sillistone: klassieke ronde keien in aardekleuren die aangenaam gezellig overkomen
Carrara: ronde witte keien voor een stijlvolle en elegante wand
Lava: de roestbruine kleur ademt een rustieke warmte uit maar voelt toch modern aan
 

Zenturo

Speelse tuinarchitectuur met Zenturo Super gevulde wanden.

Zenturo

Het standaardgamma omvat 5 steensoorten in verschillende kleuren en vormen.

Zenturo

Ook een combinatie van verschillende soorten stenen kan een leuk effect opleveren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Zenturo afsluitingen? Lees erover in de gratis te downloaden infobrochure. Interesse in een Zenturo Super wand of een andere afsluiting van Betafence? Ga langs bij een verdeler in je buurt.