Zelf je Creazen afsluiting plaatsen? Zo doe je dat.

Gepubliceerd op 21 September 2020

Zoals de naam het al doet vermoeden, is Creazen bedoeld voor de creatieve geesten onder ons. Het is een spijlenhekwerk met vierkante spijlen die echter niet recht geplaatst zijn, maar er eerder kriskras op gegooid lijken. Dat levert een boeiend en kunstzinnig schouwspel op waardoor een Creazen afsluiting nooit saai is en altijd een eigen toets aan de tuin en architectuur toevoegt. Maak kennis met deze bijzondere tuinafsluiting.

In deze avondopname zie je hoe Creazen ook een mooi lijnenwerk oplevert via zijn schaduwen.

Creazen past bij iedere bouwstijl

De meeste mensen associëren Creazen spontaan met een strakke en moderne bouwstijl. Dit hekwerk komt in zo'n omgeving inderdaad zeer goed tot zijn recht door zijn contrasterende werking.
Aan de andere kant heeft het Creazen design ook een zeer natuurlijke inslag. In de natuur komen er slechts weinig kaarsrechte zaken voor. En daardoor versmelt het Creazen spijlenhekwerk ook moeiteloos in een heel natuurlijke omgeving.
Creazen is dan ook universeel toepasbaar bij iedere bouwstijl.

 

De natuurlijke Creazen spijlen rijmen zowel met moderne als met klassieke architectuur.

Onzichtbaar bevestigd aan de oersterke Bekafix paal

Het Creazen spijlenhekwerk is perfect compatibel met de onvolprezen Bekafix paal. De Bekafix paal heeft een H-vormig profiel en dat is zowat de sterkste metaalconstructie die mogelijk is wat palen betreft. Robuustheid en stevigheid zitten er bij de Bekafix paal dus als het ware ingebakken.
Het H-vormig profiel laat bovendien toe om de panelen aan de binnenkant van het profiel te verankeren. Daardoor is er aan de buitezijde niets meer te zien van de bevestiging, waardoor de vloeiende lijn van het Creazen hekwerk quasi naadloos doorloopt.

Creazen is verbazend makkelijk zelf te plaatsen

Mede dankzij de ingenieuze Bekafix paal komt de installatie van een Creazen hekwerk feitelijk neer op het loodrecht plaatsen en betonneren van de palen op de juiste lengte van elkaar. De panelen klik je immers gewoon in de paal.
Men begint altijd met twee palen en één paneel dat men heel netjes en waterpas plaatst en daarna gaat men gewoon verder volgens het paneel-paal-paneel-paal principe. De juiste montage wordt helder geïllustreerd in dit Creazen montagefilmpje.

Vergeet ook het Creazen poortje niet!

Het poortje is altijd de kroon op het werk van een afsluiting. Voor het Creazen hekwerk bestaan er dan ook specifieke Creazen draaipoorten die zowel in enkele als dubbele uitvoering beschikbaar zijn. Uiteraard ook allemaal op de 5 beschikbare hoogtes van de Creazen panelen.

Creazen enkele draaipoort

Creazen dubbele draaipoort

Meer info gewenst over een tuinafsluiting voor jouw project? Contacteer onze consumentenlijn op 056/73 47 47 of via info.benelux@betafence.com of vind een dealer in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan