Welke schuifpoort kiezen? Ontdek de verschillen tussen een vrijdragende schuifpoort en een schuifpoort op rail

Gepubliceerd op
vrijdragende schuifpoort
vrijdragende schuifpoort
vrijdragende schuifpoort
vrijdragende schuifpoort
schuifpoort op rail
schuifpoort op rail

Ben je op zoek naar een schuifpoort om je eigendom te beveiligen en twijfel je tussen een vrijdragende schuifpoort en een schuifpoort op rail? Dan worden de voor-en nadelen van beide opties tegen elkaar afgewogen. Beide types schuifpoorten zorgen voor een veilige toegang, toch zijn er enkele factoren die je moet overwegen bij het maken van je keuze. Waarin verschillen een vrijdragende schuifpoort en een schuifpoort op rail van elkaar? De omheiningsexperts van Betafence geven tekst en uitleg.

Wat is een vrijdragende schuifpoort?

Een vrijdragende schuifpoort, of een schuifpoort SC (Sliding gate Cantilever), is zo ontworpen dat er geen rails over de ingang lopen. De poort wordt ondersteund door een geleidingsportiek aan één kant voor het openen en sluiten. Hierdoor moet er geen zwaar grondwerk uitgevoerd worden aan de ingang en wordt de doorgang weinig verstoord. Een groot voordeel als je een decoratieve bestrating hebt of de hinder op je eigendom wil beperken!

Vrijdragende schuifhekken SC zoals Robusta SC, Egidia SC en Egidia SC Essential, zijn robuust en hebben een langere levensduur. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik, zowel voor voertuigen als voor voetgangers en ze zijn ook onderhoudsarm, doordat er geen rail aanwezig is, waaronder anders seizoensgebonden vuil moet worden verwijderd. Een vrijdragende schuifpoort is geschikt voor verschillende locaties en terreinen en is een goede keuze als je oprit wat hellend is of als je locatie te maken heeft met extreme weersomstandigheden.

De geleidingsportiek die het mechanisme controleert om te openen en te sluiten, is meestal breder. Kies daarom een product waarbij ook rekening gehouden wordt met de esthetische vormgeving van de poortportiek.

Robusta SC vrijdragende schuifpoort

De Robusta SC vrijdragende schuifpoort is robuust, veilig en makkelijk te installeren en is dankzij de verschillende compatibele vullingen te combineren met een waaier van omheiningen. De ingenieurs van Betafence gebruikten hun praktische, opgedane kennis van talloze installaties om deze poort te ontwikkelen. Ontdek ook de andere schuifpoorten: Egidia SC en Egidia SC Essential.

Wat is een schuifpoort op rail?

De schuifpoort op rail of schuifpoort SR (Sliding gate on Rail) heeft een onderbalk bij de vleugel en wordt geleverd met meerdere loopwielen die over de rail glijden bij het openen en sluiten van de schuifpoort.

Schuifpoorten op rail zijn beter geschikt voor vlakke effen oppervlakken, ze hebben geleidingsportieken om de poort in evenwicht te houden en de schuifpoort te geleiden bij het openen en sluiten. Ontdek de schuifpoort op rail Robusta SR.

Zoek je een schuifpoort om een doorgang te beveiligen die alleen door voertuigen wordt gebruikt en dus geen voetgangers- of fietsverkeer kent? Moet er een groot oppervlak worden afgesloten? Dan kan een schuifpoort op een rail worden geïnstalleerd die tot 28 meter kan overbruggen.

Een schuifpoort kiezen: tips

Openen en sluiten

Bij de keuze van tussen een vrijdragende schuifpoort of een schuifpoort op rail, adviseren we je rekening te houden met het aantal keren dat het geopend en gesloten zal worden per dag en of hierbij vooral voertuigen toegang nodig hebben, of ook voetgangers en fietsers.

Openings- en sluitmethoden

Of je nu voor een vrijdragende schuifpoort of een schuifpoort op rail kiest, er zijn verschillende methoden om de poort te openen en te sluiten.

  • Manuele poort:

Deze poort is ontworpen voor manuele bediening en voorzien van een slot dat met een sleutel kan worden bediend.

  • Motoriseerbare poort:

Deze poort is ontworpen en voorbereid voor de latere installatie van een externe motor.

  • Volautomatische poort

Dit is een poort met externe motorisering. De gemotoriseerde schuifpoort is volledig uitgerust en voorzien van een motor. Eenmaal aangesloten is de poort onmiddellijk gebruiksklaar.

Veiligheid van de gemotoriseerde schuifpoort

De poorten van Betafence zijn CE gecertificeerd en ontworpen voor windklasse 2 windbelasting. Kiezen voor het Betafence-assortiment geeft je de zekerheid dat je eigendom beveiligd wordt volgens de hoogste normen en industrie-standaarden.

Interesse in een Betafence schuifpoort of een van de andere oplossingen zoals klassieke omheiningen, privacy omheiningen voor je tuin en rondom je woning? Download de brochures en neem contact op voor meer informatie.