Tips om met een tuinafsluiting een aangename privébuitenruimte te creëren

24/06/2021

De woning was voor velen onder ons het laatste jaar een toevluchtsoord. Diegenen met een tuin namen de buitenruimte en het gebruik ervan grondig onder de loep. De tuin is meer dan een plek waar we bloemen en planten laten groeien, waar we streven naar een groener gazon dan dat van de buren of waar we zonnebaden tijdens de warme dagen. Het is een tweede of extra leefruimte, een plek om lekker te eten, op afstand te werken, met de kinderen te spelen, … Kortom het verlengstuk van je woning. Privacy is hier belangrijk. Hoe kunnen we hierin tegemoet komen met een tuinafsluiting?

De behoefte aan privacy

Een grotere leefruimte buiten staat bij velen op het verlanglijstje. Vooral privacy is hier een belangrijke pijler, vooral in dichtbevolkte gebieden. Je denkt misschien dat rust en privacy enkel kan worden bereikt op het platteland, maar geen zorgen er zijn verschillende privacy-oplossingen waardoor ook jouw stadstuintje de nodige privacy kan bieden. Maak kennis met enkele mogelijkheden.

Creëer een gezellige plek om samen te komen

Droom je ervan om een speciale ruimte in je tuin te creëren om er te ontspannen en tijd door te brengen met familie en vrienden? Dan zijn HoriZen panelen gemaakt uit composiet, aluminium, veiligheidsglas of laminaat een goed idee. Deze paneelplaten kunnen volledig naar je smaak en stijl en in eindeloze combinaties gemaakt worden. Bij het inrichten van je privéruimte op je terras of een rustig toevluchtsoord in de hoek van de tuin, kun je persoonlijke toetsen toevoegen zoals decoratieve panelen en de inrichting binnenshuis uitbreiden naar buiten. Wil je een plek creëren om gezellig buiten te eten? Voeg dan ledverlichting toe en geniet ook ’s avonds van je tuin.

Sterke privacy-oplossingen

Wens je letterlijk sterke privacy? Dan kan je een bestaande bakstenen muur of betonnen platen vervangen door een tuinafsluitingz zoals de Gabion Stonewall of een gevulde Zenturo wand. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en, afhankelijk van de vulling die je kiest, hebben ze een sterke en aantrekkelijke esthetische uitstraling. Je kan kiezen tussen verschillende materialen om de wanden mee te vullen: keien, stenen, hout, glas. Heb je een strak budget? Dan kun je de gekozen vulling aan de buitenkant gebruiken en de resterende binnenzijde opvullen met een minder duur alternatief. Verlichting maakt van dit creatieve privacyscherm een aantrekkelijk architectonisch element in je tuin of op je balkon.

Zorg voor privacy met een bestaande afscheiding

Heb je al een omheining met draadpanelen in de tuin en wil je een privéruimte creëren zonder hiervoor de hele structuur te vervangen? Dan zijn er creatieve en gemakkelijk te installeren opties die compatibel zijn met je bestaande omheining. Weef bijvoorbeeld hiervoor speciaal ontworpen Sceeno Line pvc-strips door de mazen van je bestaande Bekafor of Nylofor paneelomheining en verander in een mum van tijd je afrastering tot een privéscherm.

De ideale privacy omheining 

Afsluitingen zijn een aantrekkelijke en eenvoudige manier om privéruimtes te creëren. Ze zijn zeer multifunctioneel en dankzij de ruime keuze uit het assortiment van Betafence vind je zeker de juiste oplossing om je ruimte veelzijdiger te maken en een geheel nieuwe leefruimte aan je woning toe te voegen.

Wil je meer advies over de afsluiting voor je tuin? Neem contact op met een expert in perimeter afrasteringen en maak kennis met innovatieve producten en oplossingen op maat. Ontdek het uitgebreide assortiment van Betafence of laat je inspireren door de brochure.

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.