Een omheining plaatsen: krijg het antwoord op vijf veelgestelde vragen

Gepubliceerd op 10 November 2022

Een omheining is een investering waarbij het esthetische aspect, de levensduur, de rigiditeit, het installatiegemak en de prijs-kwaliteitsverhouding zeker onder de loep genomen moeten worden. Het is eveneens interessant om onderstaande meest gestelde vragen door te nemen, vooraleer een (privacy) omheining te installeren. De Betafence experten beantwoorden ze even voor je.

Heb je een vergunning nodig om een omheining te mogen plaatsen?

Of je al dan niet een vergunning nodig hebt, hangt meestal af van de hoogte van de omheining. Indien je een tuinomheining wenst te plaatsen, raden de Betafence experten je aan om eerst bij je gemeente te informeren. Alleen daar hebben ze alle specifieke informatie over je perceel om deze vraag met zekerheid te beantwoorden.

Hoe creëer je privacy met een bestaande omheining zonder die te vervangen?

Als je al Betafence omheiningspanelen rond je tuin hebt en een privéruimte wil creëren zonder de hele structuur te vervangen, zijn er creatieve en eenvoudig te installeren mogelijkheden die compatibel zijn met je huidige omheining. Weef gewoon speciaal ontworpen Screeno Line latten door de mazen van je bestaande Bekafor of Nylofor-omheining om die paneelomheining om te vormen tot een aantrekkelijk privacy omheining.

Bestaan er afsluitingen die gemakkelijk te onderhouden zijn?

In principe zijn de Betafence omheiningen onderhoudsvrij, dankzij de kwaliteitsvolle coatings. Het Betafence HoriZen Prime composiet afrasteringssysteem vereist geen vernis, verf of behandeling met andere producten. De paneelplaten zijn bestand tegen vlekken, schimmel en meeldauw en zullen alleen maar een spuitbeurt met water af en toe op prijs stellen om deze schoon te houden.

Mijn tuin is oneffen en glooiend, wat zijn mijn opties?

Bij het installeren van een omheining rond je woning, en je omheining strekt zich uit over oneffen terrein of heeft een helling, adviseren ze de volgende vijf stappen: 

  • Meet het gebied op: meet nauwkeurig en vergelijk het met het nul-niveau 
  • Zorg voor een nauwkeurige meting: gebruik een laser of vergelijkbaar instrument om het nul-niveau te vinden 
  • Meet de hellingsgraad: voor hellende tuinen van meer dan 15%, plaats palen dichter bij elkaar
  • Meet opnieuw: bepaal alle hoogteverschillen langs de omheining
  • Meet het hoogste punt: Begin de installatie op het hoogste punt in je tuin

Na al dat meten is een snelle plaatsing gewenst, en bij Betafence hebben ze hun uitgebreide ervaring gebruikt om producten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat je project snel kan worden afgerond. Voor oneffen terrein raden ze aan een Bekafixpaal te gebruiken, dit is een universeel gevormde paal voor een breed gamma afrasteringspanelen die je gemakkelijk in stappen van 25 mm kunt plaatsen op een hellend terrein. 

Welke omheining zorgt voor privacy en is daarnaast uniek?

Wees je eigen landschapsarchitect, kies een omheining die je kunt personaliseren met bijvoorbeeld Pixels in een Zenturo paneelomheining of door decoratieve paneelplaten toe te voegen aan je HoriZen Prime composiet omheining.

Of cultiveer een groenere ruimte door klimplanten aan te moedigen zich op je afrastering te vestigen zonder hiervoor gebouwen of grensmuren te beschadigen.

Creëer een prachtige natuurlijke wand door een dubbele wand Zenturo Super panelen te vullen met bamboe uit boomschors, kokosnootschelpen of verschillende soorten stenen - wat het beste past bij de esthetiek van de tuin.

Wens je meer advies?  Betafence is de toonaangevende expert in omheiningen. Neem contact op voor meer info.