Een kleine tuin? Met deze tips vind je de ideale omheining

27/05/2024

Een kleinere tuin komt steeds vaker voor. De bouwpercelen zijn compacter en veel mensen verkiezen een tuin die ze makkelijk kunnen onderhouden. Ook hier zorgt een omheining voor veiligheid en privacy. Welke omheiningsoplossing past het best bij jouw compacte tuin? Laat je inspireren door enkele tips van Betafence om je ideale match te vinden.

Tuin en omheining matchen

Op zoek naar een omheining? Dan is het fijn als die past bij jouw tuin en aansluit bij jouw wensen. Naast veiligheid en privacy is ook de esthetiek belangrijk. Geen idee welke omheining het beste totaalplaatje oplevert? We overlopen enkele types tuinen en bijpassende omheiningen om je keuze te vergemakkelijken. 

Een kleine tuin omringd door groen

Woon je in een landelijke omgeving en grenst je compacte tuin aan open velden of natuurgebied? Waarom hier niet van profiteren? Kies je voor een open omheining, dan vergroot je je buitenruimte visueel en geniet je van de uitgestrektheid van de omgeving. Je omheining geeft je de gewenste veiligheid, zonder het zicht te verstoren.

Wat denk je bijvoorbeeld van de stijlvolle CreaZen? Zijn modern design van speels spijlenwerk, dat gebaseerd is op natuurlijke elementen, geeft je doorkijk en is bovendien ook zelf het bekijken waard. Of wat denk je van omheiningsgaas die nauwelijks aanwezig is en je tuin in volle pracht laat spreken?

Een kleine tuin omgeven door buren

Woon je in verstedelijkt gebied waar de tuintjes dichter bij elkaar liggen, dan word je vaker geconfronteerd met inkijk. Kom je goed overeen met de buren, dan is dit misschien geen probleem. Een open paneelomheining tussen de percelen, vergroot het ruimtegevoel.

Zijn jullie echter gesteld op privacy? Dan is een gesloten, decoratieve omheining die bij je woning past een oplossing. De HoriZen Prime bijvoorbeeld, is een moderne, gesloten omheining in composiet die niet veel onderhoud vraagt. Of wat denk je een omheining gevuld met milieuvriendelijke latten zoals Screeno Line Composiet? Tip: Maak je omheining niet te hoog en voorkom het gesloten gevoel.

Een kleine, groene tuin vol leven

Is je compacte tuin gevuld met fauna en flora? Geef je planten de hoofdrol en kies voor een groene omheining die opgaat in zijn natuurlijke omgeving. Laat je bijvoorbeeld omringen door een omheining gevuld met groene Screeno Line pvc-latten. Zo creëer je een mooie groene achtergrond achter je beplanting. Ontdek hier alle privacy-afsluitingen.

Een glooiende tuin

Is je tuin eerder heuvelachtig? Laat dan je omheining de contouren van het landschap volgen. Zo vormen ze samen een harmonieus geheel. Lees hoe je een omheining installeert wanneer je tuin helt of varieert in hoogte.

Een tuintje met architecturale uitstraling

Houd je meer van een buitenruimte met sterke architecturale elementen? Dan zijn gevulde wanden met Zenturo Super-panelen misschien wat voor jou. Deze gevulde draadpanelen, die een robuuste eyecatcher vormen, zorgen ook voor veiligheid. Je kiest zelf met welke materialen je de wanden opvult: keien, glas, houtsnippers,… Stem je vulling af op andere gebruikte materialen om een eenheid te creëren, en voeg eventueel bijpassende verlichting toe om je robuuste afsluiting in de schijnwerpers te zetten.

Op zoek naar de juiste omheining voor jouw tuin of perceel? Laat je adviseren door een Betafence-verdeler. Graag eerst nog wat inspiratie opdoen? Download gratis de inspiratiebrochures.

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.