De meest geplaatste tuinafsluiting bestaat vandaag ruim 50 jaar!

06/05/2019

Pantanet, de Golden Oldie van de tuinafsluitingen. Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men… Pantanet tuinafsluitingen van Betafence tegen. Eigenlijk heel begrijpelijk, want deze tuinafsluiting is een absolute klassieker die al meer dan 50 jaar bestaat. De degelijkheid is dus afdoend bewezen en dit type afsluiting laat zich ook makkelijk zelf plaatsen voor een heel voordelige prijs.

Nu we het toch over prijs hebben, is het wellicht nuttig om eens door de kwaliteitskenmerken te gaan die deze prijs bepalen. Voor de meeste mensen zien alle tuinafsluitingen op rol er immers hetzelfde uit en zijn dus geneigd om dan misschien de goedkoopste te kiezen. 

Om te vermijden dat men op die manier de verkeerde draadafsluiting kiest, zetten we de kwaliteitskenmerken hier eens op een rijtje.

Waarop moet je letten?

De Pantanet tuinafsluitingen uit gelaste draad zijn beschikbaar in 4 variëteiten en 4 prijsklassen en dat is afhankelijk van volgende 3 belangrijke eigenschappen:

 • De maasgrootte. Hoe kleiner de maasgrootte, hoe meer staaldraden er verwerkt zitten in de draadafsluiting. Kleinere maasgroottes zorgen voor stevigere afsluitingen, maar zijn ook duurder omdat er meer metaal voor nodig is. Dat is logsch. Zo heeft de goedkoopste, de Pantanet Light, maasopeningen van 101,7 x 76,2 mm, terwijl de duurste, Pantanet Protect, maasopeningen heeft van 50,8 x 50,8 mm. Dat betekent dat er maar liefst 3 keer meer draad verwerkt zit in Pantanet Protect dan in Pantanet Light.
   
 • De dikte van de draad: Het spreekt vanzelf dat de draaddikte een belangrijke rol speelt in de sterkte van de afsluiting. En ook hier betekent een dikkere draad automatisch meer metaal en dus een hogere prijs. De draaddikte van de goedkopere Pantanet Light is 2,1 mm voor zowel de horizontale als de verticale draden, terwijl Pantanet Protect een draaddikte van 2,5 mm heeft voor de horizontale draden een een dikte van 2,2 mm voor de verticale draden. Opnieuw een opmerkelijk verschil van bijna 20%.

Afbeelding bovenaan: Pantanet Protect: aangewezen bij grotere huisdieren.

 • De dubbele negge: Een tuinafsluiting uit gelaste draad is uiteraard het meest kwetsbaar aan de boven- en onderzijde. Vandaar dat de meest kwalitatieve tuinafsluitingen in dit segment beschikken over een dubbele negge. Dat is een extra horizontale draad aan de bovenzijde en/of onderzijde die de afsluiting dubbel beschermt op deze cruciale plaatsen.

De 4 Pantanet draadafsluitingen dekken elk diverse behoeften.

 

Wat zijn jouw behoeften?

Uiteraard vertrekt een ideale keuze voor een type tuinafsluiting vanuit jouw behoeften. De 4 Pantanet-types hebben dan ook elk hun duidelijke doelstelling:

 1. Pantanet Protect. Dat is de tuinafsluiting waarin het meeste metaal in verwerkt zit en dus ook het duurste. Het is ook de stevigste en de meest vormvaste. Ideaal voor families met kinderen en grote huisdieren. Door de smalle mazen slagen honden er niet in om aan de afsluiting te knagen. Pantanet Protect is enkel in groene versie verkrijgbaar.
   
 2. Pantanet Family. Ook deze afsluiting is geschikt voor families met kinderen en minder grote huisdieren. Met dubbele negge, zowel bovenaan als onderaan. Behalve in groen is deze afsluiting ook in antracietkleur beschikbaar.
   
 3. Pantanet Essential. Zijn er geen huisdieren, maar enkel kinderen en planten die beschermd moeten worden, dan is deze afsluiting de aangewezen keuze. Bovenaan voorzien van een dubbele negge en eveneens beschikbaar in 2 kleuren: groen en antraciet.
   
 4. Pantanet Light. Dit is de budgetoplossing en is eigenlijk voornamelijk geschikt voor tijdelijke afspanningen. Enkel groen aangeboden.

 

10 jaar garantie op alle Pantanet tuinafsluitingen

Behalve de individuele verschillen voldoen alle 4 types aan de globale hoge kwaliteitsstandaard van Pantanet. Dat betekent vooral een excellente las en een superieure corrosiebescherming. De staaldraden worden eerst verzinkt en daarna meteen na het puntlassen voorzien van een perfecte adhesielaag en tot slot een hoogwaardige en kleurechte coating uit pvc. Dat garandeert jarenlang en onbekommerd plezier van je tuinafsluiting die verder geen enkel onderhoud behoeft.

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.