De juiste omheining voor uw tuin kiezen: tips

Gepubliceerd op 07 Februari 2022

Nu de dagen eindelijk beginnen te lengen en we uitzien naar de zomer en naar tuinrenovaties, delen we graag enkele inzichten uit de 140 jaar ervaring van Betafence met afsluitingen. Waar moet u op letten bij het kiezen van een omheining van uw tuin? Ontdek onze tips en het ruime aanbod tuinafsluitingen.

De locatie

Een eenvoudige maar belangrijke vraag om uw project te starten: Waar komt de omheining en wat is het belangrijkste doel?

De locatie en het doel van de afrastering kunnen bepalend zijn voor de gewenste hoogte, het materiaal en de stijl van de afsluiting.

Omheiningshoogte

Omheiningen kunnen laag zijn om perceelgrenzen af te bakenen of gewoon om decoratieve redenen. Een afrastering kan ook een hoge, intimiderende “muur” zijn die een veilige perimeter rond uw huis creëert.

Er zijn dus tal van redenen die de hoogte van uw afsluiting kunnen bepalen in functie van uw behoefte.

Loopt uw afrastering langs een aangrenzende tuin en heeft u behoefte aan extra privacy ? Krijgt uw tuin veel zon ? Wilt u deze zoveel mogelijk behouden ?

Heeft u vergezichten die u wilt behouden ? Of heeft u drukke wegen die u wilt weren ? Is uw tuin een speeltuin voor uw kinderen of een “trainingsruimte” voor uw huisdieren ?

Een omheining is meer dan een goed gedefinieerde grens, als de juiste afrastering wordt gekozen, biedt deze de ideale oplossing voor al deze situaties en optimaliseert uw buitenruimte.

Soorten afrasteringen

Er zijn verschillende soorten afrasteringen. Bij het kiezen van een omheining is het belangrijk rekening te houden met de voordelen van verschillende materialen.

Mogelijk hebt u een duurzame omheining nodig die weinig onderhoud vereist, zoals onderhoudsarme composietpanelen met milieuvriendelijke eigenschappen of een kwalitatieve paneelafrastering.

Als u in een kustgebied woont, wilt u een compleet afrasteringssysteem overwegen dat de beste bescherming, stijl en corrosieweerstand biedt.

Als uw tuin regelmatig harde wind moet opvangen, zal u materialen kiezen die geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden, zoals een modern ogende gevulde wand of een schanskorf omheining die is ontworpen om uw tuin te beschermen. Doe alvast inspiratie op in een van de catalogussen.

Diverse stijlen

Met zoveel stijlkeuze, kan u een omheining kiezen die niet enkel uw doel ervan vervult, maar ook schoonheid toevoegt aan uw huis en eigendom.

Omheiningen kunnen kleur en architectuur toevoegen aan uw tuin en u kunt kiezen uit modulaire ontwerpen, traditionele afrasteringen of moderne decoratieve panelen.

We raden aan om bij het begin van uw kooptraject een lijst met uw behoeften op te stellen op basis van de plaats en u zo te helpen de juiste omheining voor uw tuin te vinden. Doe hier alvast inspiratie op in een van de catalogussen.

Betafence biedt een ruim assortiment tuinomheiningen aan, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop staan. Ga langs bij een verdeler in uw buurt voor advies en inspiratie.