Creëer meer veiligheid met een omheining rondom je tuin en woning

26/04/2024

Je thuis voelen heeft vooral te maken met veiligheid. Een omheining of afsluiting speelt hierin een belangrijk rol. Zo is een omheining vaak een eerste barrière om inbrekers te ontmoedigen. Verder speelt een afsluiting ook in op andere veiligheidsbehoeften. Welke omheining is het meest geschikt voor jou? We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Verschillende facetten van veiligheid

Je kan veiligheid als een ruim begrip interpreteren. Veiligheid thuis kan bijvoorbeeld betekenen: dat je fysiek beschermd bent, dat je eigendom veilig is gesteld voor schade, diefstal en indringers, dat je kan genieten van rust en privacy, dat kinderen en huisdieren dichtbij je gehouden worden, enzovoort. Een omheining biedt dan ook veiligheid op verschillende manieren.

Ben je op zoek naar de geschikte omheining? Dan maak je best eerst de afweging welk veiligheidsaspect voor jou het meest doorweegt. Hieronder ontdek je welk type omheining welke beveiligingsbehoefte beantwoordt.

Veiligheidsfuncties omheining

Afbakenen perceel

Met een omheining baken je fysiek je perceelsgrenzen af. Zo is het voor jezelf en buitenstaanders duidelijk wat jouw eigendom, tuin is. Er is keuze uit verschillende omheiningsoplossingen om je perceel af te bakenen. Zo kun je kiezen voor een budgetvriendelijk omheiningsgaas, voor stevigere paneelomheiningen of robuuste schanskorven.

Afschrikking of ontrading

Je perceel afbakenen met een omheining zorgt ook voor ontrading bij anderen om het te betreden. Het is een fysiek obstakel waardoor het duidelijk is dat de toegang enkel is voorbehouden voor bevoegde personen.

Toegangscontrole

Via een poort heb je makkelijk toegang tot je tuin. Bovendien kan je deze ook afsluiten zodat niet eender wie binnen kan. Je hebt een ruime keuze draaipoorten en schuifpoorten die gecombineerd kunnen worden met de omheiningssystemen van Betafence. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. De perimeter van de omheining moet daarom volledig afgesloten zijn, zodat onbevoegden je eigendom niet kunnen betreden.

Vertraging

Een omheining beschermt je tegen indringers. Een stevige afsluiting werkt vertragend en ontmoedigt inbrekers. Ze laten je woning dan eerder links liggen door de moeilijke bereikbaarheid. Een stevige, hoge omheining biedt de nodige fysieke weerstand. De fysieke veiligheidsgraad van een Betafence-omheining wordt telkens per product aangeven op een schaal van 1 (lage beveiliging) tot 5 (hoogste beveiliging).

Paneelomheiningen en schanskorven zijn bijvoorbeeld steviger dan omheiningsgaas. In het aanbod voor consumenten garanderen Nylofor paneelomheiningen de grootste veiligheid. Paneelomheiningen voor professionele omgevingen hebben vaak nog een hogere veiligheidsgraad.

Privacy

Ook privacy draagt bij tot het veiligheidsgevoel. Er zijn tal van privacy-afsluitingen om je te beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers, zodat je volledig op je gemak kunt genieten van het buitenleven.

Het aanbod privacyoplossingen is divers. Zo heb je paneelinvullingen om in bepaalde paneelomheiningen te integreren, denk maar aan Collfort® houten latten, Screeno Line pvc, Screeno Line composiet en Screeno Wave. Ook bestaan er omheiningen gemaakt uit privacy-panelen zoals Horizen Prime (XL). En kun je ook robuuste schanskorven zoals Zenturo Super inzetten, die naast privacy ook fysieke bescherming bieden.

Tijdelijke omheiningen voor bouwwerven

Ga je bouwen of verbouwen? Dan bescherm je je bouwwerf best met de gepaste afsluiting. Hier komen tijdelijke werfhekkens goed van pas. Of wat denk je van een handige schuifpoort? Niet alleen bescherm je zo je pand en waardevol bouwmateriaal, je voorkomt ook dat nieuwsgierige onbevoegden het pand betreden en zichzelf in gevaar brengen. Ontdek alle mobiele afsluitingen.

Ben je op zoek naar een omheiningsoplossing die voldoet aan jouw veiligheidsbehoeften? Ontdek het aanbod online of in de gratis te downloaden productcatalogus. Wil je graag een product bestellen of laten plaatsen? Bezoek een verdeler of installateur in je buurt

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.