American international school in Zagreb kiest voor Creazen van Betafence

02/01/2019

De American International School in Zagreb is, met zicht op het prachtige Lake Bundek en omringd door tal van bomen en promenades, gelegen in een unieke omgeving. Zo’n 480 leerlingen in de leeftijdscategorie tussen drie en achttien jaar volgen er dagelijks les in het Engels. Eén van de prioriteiten van de directie bij het uittekenen van het nieuwe schoolgebouw was de veiligheid van al die leerlingen garanderen. Dat de investeerder Betafence uitkoos als partner voor de volledige perimeterbeveiliging van de school hoeft dan ook niet te verbazen.

It’s a match!

Veiligheid en esthetiek gaan hand in hand op en om de campus van de American International School. In overleg met de architecten werd geopteerd voor een 2 meter hoge CreaZen-omheining, en dit over een totale lengte van 620 meter. Een bewuste keuze: het aantrekkelijke, originele design van CreaZen springt in het oog, is helemaal in lijn met de stijlvolle architectuur van het gebouw en past mooi bij de natuurlijke elementen in de omgeving. Tegelijk echter is CreaZen  - met verticale vierkante buizen kriskras gelast aan beide zijden van de dwarsbalken -  stevig en robuust. De combinatie met de eveneens in- en uitwendig gegalvaniseerde Bekafix-palen met polyestercoating resulteert in een veilige afrastering.

One-stop-shop

Naast CreaZen werden ook alle andere omheiningselementen aan Betafence toevertrouwd. De samenwerking met één partner voor een compleet afrasteringsplan heeft duidelijk vruchten afgeworpen.
Zo werden aan de hoofdingang van de school in totaal 63 schanskorven geplaatst. De schanskorven uit sterke Zincalu Super hebben verschillende afmetingen. Gevuld met keien vormen ze een natuurlijke link met het moderne gebouw.

De sportterreinen werden over een lengte van 270 meter beveiligd met een 4 meter hoge omheining bestaande uit uitermate rigide Nylofor 2D Super-panelen. Die robuustheid is te danken aan het gelaste draadwerk in combinatie met extra zware dubbele draden. Hier werd omwille van de hoogte van de omheining gekozen voor de nog sterkere Bekafix Super-palen met beproefd H-profiel.

Teneinde de optische lijn consequent door te trekken, werd rond de speelplaats een 1,4 meter hoge omheining in Nylofor 2D opgetrokken en dit over een lengte van 90 meter. Ook hier werden Bekafix-palen gebruikt. Een voorbeeld van oog voor detail én maatwerk zijn de 0,2 meter hoge omheiningselementen die Betafence ontwikkelde om te verhinderen dat de kleuters onder het balkon zouden kruipen.

 

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.