Grond- en regenwaterbehandeling: gebruik grond- en regenwater voor een waaier aan toepassingen

Gepubliceerd op 23 July 2021

Meer en meer mensen pompen grondwater op uit een geboorde put. Het is een prima oplossing als je veel water verbruikt, of geen toegang tot leidingwater hebt. En waarom zou je regenwater afvoeren naar het riool als je het kan hergebruiken? Door grond- en regenwaterbehandeling haal je het maximum uit het grond- of regenwater. Ontdek hoe het werkt.

Put- en grondwaterbehandeling: hoe werkt het?

Opdat de kwaliteit van het opgepompte grondwater min of meer constant zou zijn, moet je geboorde put diep genoeg zijn: 15 meter of dieper. Daarmee bekom je de constante waterkwaliteit die nodig is om de waterbehandeling succesvol te laten verlopen. De eerste stap bij het behandelen van grond- en putwater is een wateranalyse. Deze analyse, die je best laat doen door een laboratorium, geeft aan welke elementen er in het water aanwezig zijn. Kalk en ijzer bijvoorbeeld, worden frequent waargenomen. Ontdek een handige flowchart voor de behandelen van grond- en putwater.

De oplossingen voor grondwaterbehandeling

Welke oplossing voor grond- en putwaterbehandeling heb je nodig? Er zijn twee factoren die een belangrijke rol spelen in het bepalen van de juiste oplossing: de aanwezigheid van kalk en de pH-waarde, of de zuurtegraad. Daarnaast kan de aanwezigheid van mangaan, ammonium of nitraten en nitrieten de oplossing beïnvloeden. Neem contact op met een specialist. Hij adviseert je vrijblijvend over een aanpak op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste oplossing kiest.

Universele compacte totaaloplossing voor grond- en putwater

Wanneer er te veel kalk in het water aanwezig is, wordt het water best onthard. Je specialist in waterbehandeling beveelt daarvoor altijd een oplossing met harsen aan. Voor huishoudens en kleine ondernemingen zal hij een 4-in-1 filter kiezen. Dit toestel verwijdert hardheid, ijzer, mangaan en ammonium uit het water. Ontdek de troeven van de 4-in-1 filter en vraag je offerte aan.

Compacte oplossing voor klassieke ontijzering van put- en grondwater

Als er niet onthard moet worden en de zuurtegraad hoog genoeg is, kiest je specialist voor klassieke ontijzering. De Oxy Iron filter is in dat opzicht ideaal voor huishoudens en kleine ondernemingen. Het toestel verwijdert ijzer, waterstofsulfide en mangaan, zonder chemicaliën. Is de pH-waarde te laag, dan gaat je specialist echter voor de 4-in-1 filter, omdat een oplossing met harsen dan betere resultaten oplevert.

Regenwaterbehandeling voor bedrijven

Veel bedrijven gebruiken al regenwater om de toiletten door te spoelen, maar dankzij regenwaterbehandeling kan het voor veel meer toepassingen dienen. Na eventueel een voorfiltratie, die de volgende stappen en de toestellen van de waterzuivering beschermt, verwijdert een actieve koolfilter alle zwevende deeltjes. Verder zorgt deze filter voor een helder en geurloos resultaat. Benieuwd naar een oplossing op maat? Vraag je gratis adviesgesprek aan.

Verdere behandeling van regenwater

Verdere behandelingen van regenwater zijn mogelijk. Die hangen vooral samen met wat je zelf wil. Wordt het regenwater gebufferd, dan is het doorgaans aangewezen om bacteriën te doden om zo algengroei tegen te gaan. De aanbevolen oplossing is dan vaak een dosering met natriumhypochloriet. Eventueel kan men een circulatie met een UV-lamp voorzien, om zeker te zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden.

Benieuwd wat jij, of jouw bedrijf, te winnen heeft met grond- of regenwaterbehandeling? Neem contact op met Ecowater voor advies en een vrijblijvende offerte. Vraag alvast je gratis infobrochure aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan